Vyhlásené obstarávanie

Pranie, dezinfekcia, žehlenie a opravy nemocničnej bielizne, osobnej bielizne a odevov


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Nemocnica Poprad a. s.
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
444 000,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
98310000-9
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
9. Máj 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
10. Jún 2024
Dátum otvárania ponúk:
10. Jún 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Informačný systém EPVO
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Vhodnosť vykonávať odbornú činnosť

Názov podmienky účasti:

Podľa §32 ods. 1 zákona

Popis podmienky účasti:

Vyžadujeme splnenie podmienok účasti osobného postavenia podľa §32 ods. 1 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní v platnom znení. (ďalej aj ,,zákon"). Ich splnenie preukáže uchádzač predložením dokladov podľa § 32 ods. 2., resp. ods. 3 až 5 zákona alebo podľa §152 zákona. V prípade skupiny dodávateľov sa preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne podľa §37 ods.3 zákona. Splnenie podmienky účasti podľa §32 ods. 1 písm. e) zákona preukazuje člen skupiny len vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, ktorú má zabezpečiť. Verejný obstarávateľ uzná rovnocenné potvrdenie vydané príslušným orgánom iného štátu, ktorým uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ príjme aj iný rovnocenný doklad - ich ekvivalenty predložené uchádzačom. Verejný obstarávateľ nemá prístup k údajom z informačných systémov verejnej správy podľa § 1 ods. 3 zákona č. 2/6177/2018 Z. z. o niektorých opatreniach na znižovanie administratívnej záťaže; preto je uchádzač povinný predložiť všetky požadované doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti osobného postavenia.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

podľa § 34 ods.1 písm. a) zákona

Popis podmienky účasti:

Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač predloží dôkaz, že poskytol min. 1 službu rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky (pranie bielizne) v trvaní min.12 mesiacov (po sebe nasledujúcich), za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

podľa § 34 ods.1 písm. j) zákona

Popis podmienky účasti:

Uchádzač predloží : 1. doklad o tom, že je vlastníkom dopravného prostriedku ktorým zabezpečuje transport špinavej a čistej bielizne v zmysle § 8 ods. 8 písm. f), vyhlášky č. 553/2007 Z. z. (prípadne nájomnú/leasingovú zmluvu na celú dobu trvania zmluvy). 2. zoznam pracích prostriedkov a dezinfekčných prostriedkov, ktoré bude používať počas platnosti zmluvy. Zároveň uchádzač predloží čestné vyhlásenie, že bude používať tieto prostriedky počas celej doby trvania zmluvy. 3. zoznam technologických zariadení, na ktorých prevádzkuje svoju činnosť s uvedením technickej špecifikácie zariadenia, dátumom výroby a dokladom o vlastníctve (alebo nájme). 4. karty bezpečnostných údajov pracích prostriedkov a dezinfekčných prostriedkov, ktoré používa pri praní a dezinfekcii nemocničnej bielizne. 5. pracovný postup pre pranie veľmi znečistenej a infikovanej bielizne. 6. čestné vyhlásenie, že prevádzka, v ktorej bude poskytovať služby (pranie bielizne) spĺňa všetky podmienky v zmysle § 8 ods. 14 Vyhlášky MZ SR č. 553/2007 Z. z. v znení neskorších predpisov stavebne a funkčne oddelená čistá časť od špinavej. Verejný obstarávateľ uzná aj iný ekvivalentný doklad, napr. doklad vydaný príslušným orgánom členského štátu EÚ.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Postup a pravidlá pri hodnotení ponúk upravuje časť A.3 súťažných podkladov.

Opis obstarávania

Poskytovateľ sa zaväzuje dodať čistú, riadne opratú, opravenú, suchú a podľa potreby aj vydenzifikovanú vyžehlenú bielizeň, osobnú bielizeň a odevy a zabezpečí jej rozdelenie denne po dodaní. Zároveň musí písomným potvrdením dokladovať mikrobiologickú čistotu bielizne – akreditovaným laboratóriom. Mikrobiologickú čistotu preukáže minimálne raz za tri mesiace písomným potvrdením do rúk objednávateľa.



Poskytovateľ musí v zmysle § 8 ods. 19 písm. c.) vyhlášky č. 553/2007 Z.z, dokladovať výsledky kontrol reziduí pracích, bieliacich a dezinfekčných prostriedkov vo výluhoch z operačnej bielizne, osobných ochranných prostriedkov a posteľnej bielizne. Výsledky kontrol zabezpečí Poskytovateľ v akreditovanom laboratóriu, a to minimálne raz za tri mesiace písomným potvrdením do rúk objednávateľa.



Objednávateľ odovzdá Poskytovateľovi svoju zaevidovanú bielizeň na žiadankách oproti podpisu. Množstvo bielizne a odevov v kilogramoch bude na jednotlivých žiadankách na vypranie bielizne uvedené prepočtom podľa jednotlivých druhov bielizne a odevov (obliečka, plachta, operačné rúško, osobná bielizeň atď.) na základe tabuľky tvoriacej prílohu č. 2 zmluvy.



Poskytovateľ predloží technologický postup prania pre jednotlivé druhy bielizne, ktorý tvorí prílohu č. 3. zmluvy.



Poskytovateľ predloží zoznam pracích prostriedkov a dezinfekčných prostriedkov, ktoré bude používať počas platnosti zmluvy ako prílohu č. 4. zmluvy a predloží ku všetkým prostriedkom karty bezpečnostných údajov. Zároveň uchádzač predloží čestné vyhlásenie ako prílohu č. 5. zmluvy, že bude používať tieto prostriedky počas trvania zmluvy



Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.