Vyhlásené obstarávanie

Realizácia Základnej školy v Spišskom Štiavniku


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Obec Spišský Štiavnik
Typ obstarávania:
Stavebné práce
EU fondy:
Áno
Odhadovaná suma(Bez DPH):
2 252 654,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
45000000-7
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
5. Marec 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
3. Apríl 2024
Dátum otvárania ponúk:
3. Apríl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
IS EVO disponuje funkcionalitou, pri ktorej sa po otvorení ponúk automaticky vygeneruje zápisnica z jej otvárania a zašle sa formou notifikácie každému uchádzačovi.
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

§ 33 ods. 1 písm. a) ZVO - vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky

Popis podmienky účasti:

Uchádzač predloží písomné vyjadrenie banky alebo ekvivalentného dokladu od banky alebo pobočky zahraničnej banky alebo zahraničnej banky (ďalej len banka), v ktorej má uchádzač vedený účet, o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky, ktorý musí obsahovať informáciu o tom, že uchádzač nie je ku dňu vystavenia dokladu v nepovolenom debete, v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár a že jeho bežný účet nie je predmetom exekúcie. Ak uchádzač úver z banky nečerpal, prehlásenie o tejto skutočnosti. Výpis z účtu sa nepovažuje za potvrdenie banky. Uchádzač predloží vyjadrenie každej banky, v ktorej má podnikateľský účet.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

§ 34 ods. 1 písm. b) ZVO – zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnení a stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác ... atď.

Popis podmienky účasti:

Uchádzač preukáže skúsenosť s min. 1 zrealizovanou zákazkou podobnou predmetu zákazky (pozemná stavba, novostavba alebo rekonštrukcia, prístavba), v min. hodnote 1 500 000 tis. Eur bez DPH. V prípade zrealizovania stavby v inej mene ako EUR, hodnota zákazky sa prepočítava k hodnote v EUR ku dňu zverej. tejto Výzvy. Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah v súlade s § 34 ods.3 ZVO.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

34 ods. 1 písm. d) ZVO - opisom technického vybavenia a opatrení použitýchuchádzačom na zabezpečenie kvality

Popis podmienky účasti:

Uchádzač predloží: 1.platnú licenciu na zhotovenie tepelnoizolačných kontaktných systémov (ETICS) podľa STN 732901 vydanej príslušným akreditovaným inšpekčným orgánom alebo iného ekvivalentu dokladu, ktorý preukáže pri zatepľovaní obvodového plášťa objektu, a ktorým preukáže spôsobilosť na vykonávanie špeciálnych stavebných prác, ktorých kvalita, spolu s osvedčenými komponentami tepelnoizolačného systému, garantuje projektované parametre s životnosť zateplenia; 2.3. platnú licenciu na zhotovenie tepelnoizolačných a hydroizolačných systémov plochých striech alebo iného ekvivalentu dokladu. Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah v súlade s § 34 ods.3 ZVO.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

§ 34 ods. 1 písm. g) ZVO - údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornejkvalifikácií osôb určených naplnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov

Popis podmienky účasti:

Uchádzač musí disponovať: 1. min. 1 osobou, ktorá bude priamo zodpovedať za riadenie stav. prác stavbyvedúci. Stavbyvedúci musí spĺňať nasledovné min. požiadavky: - musí mať odbornú spôsobilosť na výkon činnosti stavbyvedúceho s odborným zameraním: Pozemné stavby, t.j. osvedčenie SKSI o vykonaní odbornej skúšky podľa zák.č. 138/1992 Zb. . o autoriz. architektoch a autoriz. inžinieroch v zn.nesk.predpisov. - min. 1 pozemná stavba zrealizovaná vo funkcii stavbyvedúceho v min. hodnote 1,5 mil. Eur bez DPH. 2. min. 1 osobu v pozícii revízneho technika (VTZ EZ podľa § 24 vyhlášky č. 508/2009 Z. z.), ktorý musí spĺňať nasledovné min. požiadavky: - musí mať odbornú spôsobilosť: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti revízneho technika vyhradených technických zariadení elektrických (E2 – technické zariadenie s napätím do 1 000 V vrátane bleskozvodu) pri činnosti vykonávanej na technickom zariadení elektrickom v objekte triedy B vrátane bleskozvodu v zmysle § 24 vyhlášky MPSVR SR č. 508/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci s technickými zariadeniami tlakovými, zdvíhacími, elektrickými a plynovými a ktorou sa ustanovujú technické zariadenia, ktoré sa považujú za vyhradené technické zariadenia alebo ekvivalentný doklad. - min. 1 pozemná stavba zrealizovaná v pozícii revízneho VTZ EZ. Dôkazové prostriedky: a.) Štruktúrovaná inf. obsahujúca údaje o vzdelaní a odbornej praxi vo funkcii stavbyvedúceho/ revízneho technika, viažucej sa k podmienke účasti, kontaktné údaje na osoby, kt. vedia potvrdiť účasť na zrealizovaných zákazkách vo funkcii stavbyvedúceho. b) Osvedčenie vydané SKSI /Osvedčenie o odbornej spôsobilosti revízneho technika vyhradených technických zariadení elektrických alebo ekvivalentný doklad vydaný mimo územia SR. c) Čestné vyhlásenie stavbyvedúceho/ revízneho technika, že ako stavbyvedúci/ revízny technik bude uchádzačovi k dispozícii počas realizácie stavby, resp., že bude vykonávať danú funkciu na predmetnej stavbe bez ohľadu na to, v akom právnom vzťahu (zamestnaneckom pomere) je voči uchádzačovi. Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah v súlade s § 34 ods.3 ZVO.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

§ 34 ods. 1 písm. h) ZVO - v nadväznosti na § 36 uvedením opatreníenvironmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy.

Popis podmienky účasti:

Uchádzač predloží certifikát EMAS, resp. registrácia v schéme EMAS v oblasti predmetu zákazky (pozemné stavby), prípadne validované environmentálne vyhlásenie alebo iný rovnocenný dôkaz. Splnenie tejto podmienky účasti možno preukázať registráciou v schéme EMAS, prípadne validovaným environmentálnym vyhlásením alebo inými rovnocennými dôkazmi, dôkazmi preukazujúcimi rovnocennosť opatrení navrhovaných uchádzačom opatreniam požadovaným verejným obstarávateľom s tým, že pokiaľ ide o preukázanie rovnocennosti opatrení navrhovaných uchádzačom opatreniam požadovaným verejným obstarávateľom, dôkazné bremeno je na uchádzačovi. Upozornenie: Túto podmienku účasti nebude spĺňať uchádzač, ktorý disponuje iba (výhradne) certifikátom podľa normy ISO 14001, a súčasne nepreukáže splnenie ostatných podmienok podľa predmetného nariadenia. To znamená, že verejný obstarávateľ bude považovať certifikát podľa normy ISO 14001 za ekvivalentný k certifikátu EMAS vtedy, ak k certifikátu podľa normy ISO 14001 pripojí dôkazy o tom, že všetky požiadavky schémy EMAS nad rámec certifikácie podľa normy 14001 má implementované vo svojej organizácii, a tieto pri svojej činnosti uplatňuje, aj keď o tom nemá vydaný certifikát EMAS. V prípade, že požadovaný certifikát alebo ekvivalentný doklad v čase predloženia ponuky stratí platnosť a certifikačná autorita vydávajúca príslušný certifikát alebo orgán vydávajúci ekvivalentné doklady ich platnosť predlžuje automaticky, do x mesiacov od ukončenia príp. objektívnych okolností (napr. do mesiaca až troch v nadväznosti na typ certifikačnej autority alebo orgánu vydávajúceho ekvivalentné doklady), je uchádzač vo svojej ponuke povinný predložiť dôkaz o „automatickom predĺžení požadovaného certifikátu alebo ekvivalentného dokladu spolu s požadovaným certifikátom alebo ekvivalentným dokladom. Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah v súlade s § 34 ods.3 ZVO.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
    Detailné kritéria vo vestníku chýbajú

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je realizácia novostavby Základnej školy v obci Spišský Štiavnik. Architektonické riešenie vychádza z rešpektovaní okolitej zástavby, jej výškového zónovania a usporiadania s optimálnym využitím pozemku. Novostavba základnej školy je navrhnutá ako trojpodlažná s plochou strechou. Budova má 8 kmeňových tried s celkovou navrhovanou kapacitou pre 197 žiakov (7x24 + 1x29) a 2 odborné učebne. Pri maximálnom obsadení všetkých tried (teda aj vrátane odborných učební) je možné v prípade potreby uvažovať s celkovou kapacitou až 240 žiakov. 1.NP sa skladá zo vstupnej časti, šatne, zborovne so zázemím, technickej miestnosti, jedálne a výdajne jedál so zázemím a hygienických priestorov. Na 2.NP sú navrhnuté 3 triedy, jedna klubovňa a jedna odborná učebňa, vrátane hygienického zázemia. Na 3.NP sa nachádza 5 tried. V súlade s investičným zámerom dôjde k výstavbe novostavby základnej školy a jej napojenia na existujúcu infraštruktúru. Podrobnejšie v projektovej dokumentácii a ostatných dokumentoch, ktoré tvoria prílohy k súťažným podkladom. Súčasťou realizácie sú aj služby, ktoré je spolu so stavebnými prácami potrebné vykonať, a to najmä: - spracovanie dokumentácie skutočného vyhotovenia stavby, - porealizačné zameranie stavby geodetom (geometrický plán), - zneškodnenie prípadne zhodnotenie odpadov, ktoré vznikli pri realizácii stavby (doklad o prevzatí odpadu a fotokópie záznamov o prevádzke vozidiel ktorými bol odpad vyvážaný).

Doplňujúce informácie

a) Verejný obstarávateľ upozorňuje na skutočnosť, že v tomto verejnom obstarávaní sa uplatňujú zelené prvky verejného obstarávania. Bližšie informácie sa nachádzajú v zmluve o dielo. b) Verejný obstarávateľ upozorňuje aj na povinnosť dodržiavať metodiku k výstavbe a obnove budov Plánu obnovy, v rámci ktorého sa vyžaduje o.i. ČV o nakladaní s odpadmi. Bližšie informácie sa nachádzajú v zmluve o dielo. c) Predmet zákazky bude financovaný z prostriedkov Mechanizmu Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky v rámci Výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie prostriedkov mechanizmu na odstránenie dvojzmennej prevádzky a prispeniu k cieľu zelenej transformácie dosiahnutím min. 30% úspory primárnej energie (Kód výzvy: 07I02-20-V01). Čerpanie týchto prostriedkov sa riadi príslušnou legislatívou a pokynmi vykonávateľa výzvy, ktorým je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (ďalej len „MŠVVaŠ“) a z vlastného rozpočtu verejného obstarávateľa. d) Lehota viazanosti ponúk je stanovená do 31.07.2024 (nie vymedzená mesiacmi ako je uvedené ďalej - elektronická platforma však nepripúšťa vyplnenie konkrétneho dátumu). e) Verejný obstarávateľ sa v súlade s § 112 ods. 7 písm. b) ZVO rozhodol, že splnenie podmienok účasti a vyhodnotenie požiadaviek na predmet zákazky sa uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritérií na vyhodnotenie ponúk.