Vyhlásené obstarávanie

Výsadba drevín a trvaliek s následnou starostlivosťou v k.ú. Petržalka


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Hlavné mesto SR Bratislava
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
1 058 329,75
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
77300000-3
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Áno
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
3. November 2023
Lehota na predkladanie ponúk:
30. November 2023
Dátum otvárania ponúk:
30. November 2023
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Otváranie ponúk sa uskutoční elektronicky. Verejný obstarávateľ podľa § 52 ods. 2 ZVO umožní účasť na otváraní ponúk všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku v lehote na predkladanie ponúk. Umožnením účasti na otváraní ponúk sa rozumie sprístupnenie ponúk elektronicky prostredníctvom funkcionality IS Josephine.
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Neuvedené

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Použitie podmienky účasti:

Neuplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Zoznam poskytnutých služieb za predchádzajúce 4 roky od vyhlásenia VO

Popis podmienky účasti:

podľa § 34 ods. 1 písm. a) ZVO uchádzač preukáže zoznam poskytnutých služieb za predchádzajúce 3 roky od vyhlásenia VO s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov, ak bol odberateľom verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZVO, dokladom je referencia. Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač predloží zoznam poskytnutých služieb, z ktorého bude vyplývať, že v období predchádzajúcich 4 rokov od vyhlásenia verejného obstarávania realizoval min. 1 zákazku, ktorej predmetom bolo zakladanie a/alebo údržba verejnej alebo súkromnej zelene v trvaní minimálne 2 rokov (kosenie, vyplievanie záhonov, orezy stromov, výsadby a podobne) zahŕňajúcu starostlivosť o dreviny v počte minimálne 100 ks alebo starostlivosť na ploche záhonov od 500 m2 a viac. Zoznam poskytnutých služieb musí obsahovať: -meno a adresu odberateľa/objednávateľa, -podrobný opis realizovaných zákaziek (z ktorého bude zrejmé, že ide o zákazky na poskytovanie služieb podľa vyššie uvedenej definície), -termín poskytnutia služby (plnenia zmluvy), -kontaktné údaje osoby odberateľa/objednávateľa, kde je možné si tieto údaje overiť.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Odborne kvalifikovaný arborista / krajinný architekt

Popis podmienky účasti:

a) podľa § 34 ods. 1 písm. g) ZVO, t. j. uchádzač preukáže, že na plnenie zákazky disponuje minimálne jedným odborne kvalifikovaným arboristom, čo preukáže splnením minimálne jednej z nasledujúcich požiadaviek: •predložením osvedčenia o získanom vzdelaní v obore arboristika, •preukázaním minimálne jedného z certifikátov: oETW (European Tree Worker) oETT (European Tree Technician) oISA Certified Arborist oISA Board Certified Master Arborist oČCA (Český certifikovaný arborista resp. iným ekvivalentným certifikátom pre odborníka kvalifikovaný arborista, alebo uchádzač preukáže, že na plnenie zákazky disponuje minimálne jedným autorizovaným krajinným architektom, čo preukáže splnením minimálne jednej z nasledujúcich požiadaviek: •osvedčením autorizovaného krajinného architekta oprávneného pre výkon činností v rozsahu § 4a zákona 138/1992 Zb. z. , ktorý je súčasne povinný člen Slovenskej komory architektov, •osvedčením hosťujúceho krajinného architekta zapísaného v zozname hosťujúcich architektov, ktorý má na poskytovanie služieb v rovnakom rozsahu oprávnenie, •osvedčením autorizovaného architekta – odbor krajinárska architektúra (A.3) zapísaný v zozname autorizovaných architektov Českej komory architektov. b) uchádzač je povinný predložiť za odborníka podľa § 34 ods. 1 písm. g) ZVO profesijný životopis, ktorý obsahuje informácie o dosiahnutom vzdelaní a odbornej praxi, ako aj informáciu o aktuálnom zamestnávateľovi (informácia slúži na identifikáciu, či ide o vlastnú kapacitu uchádzača alebo kapacitu inej osoby podľa § 34 ods. 3 ZVO. c) uchádzač berie na vedomie, že predmet zákazky bude realizovať odborníkom/odborníkmi, ktorými preukázal podmienky účasti. d) Verejný obstarávateľ zároveň upozorňuje, že v prípade, ak odborníci nebudú vlastnými kapacitami uchádzača (napr. zamestnanecký pomer, dohoda), budú tzv. inými osobami, ktoré poskytujú odborné kapacity v zmysle § 34 ods. 3 ZVO. Súčasťou ponuky uchádzača musia byť v tomto prípade: -písomná zmluva uzavretá medzi uchádzačom a osobou, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti (scan), z ktorej musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu uchádzačovi; a -doklady v zmysle § 32 ods. 2 ZVO preukazujúce splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia osoby, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti v prípade, ak iná osoba nie je zapísaná v Zozname hospodárskych subjektov vedenom Úradom pre verejné obstarávanie.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Uchádzač uvedie jednotkové ceny a celkovú cenu za predmet zákazky vyjadrenú v EUR s DPH v rozsahu podľa Prílohy č. 2. Navrhovaná cena musí zahŕňať všetky náklady, ktoré súvisia, resp. vzniknú v súvislosti s plnením predmetu zákazky. Uchádzač je povinný do navrhovaných jednotkových cien zahrnúť všetky priame a nepriame náklady, zohľadnenie inflácie a riziká všetkých druhov, v takej výške ako sú potrebné pre riadne realizovanie zákazky v súlade s Rámcovou dohodou, a tieto jednotkové ceny nesmú byť vyjadrené záporným číslom.

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je: 1) príprava plochy pred výsadbou podľa prílohy č. 5 súťažných podkladov, 2) zabezpečenie dodania a výsadby 725 kusov stromov, 7808 kusov kríkov a 5765 kusov trvaliek (podľa prílohy č. 5) (ďalej aj ako „rastlinný výsadbový materiál“), a tovaru s tým súvisiaceho (spolu aj ako „výsadbový materiál“), 3) starostlivosť o výsadbu na území hlavného mesta k.ú. Petržalka najmä na pozemkoch parc. č. 3021/1, 3021/4, 3021/14, 3021/15, 3021/106, 6001/10, 5485/5, 5485/9, 4700, 4699/1, 4361/1, 5947/85, 5947/86, 3051/3, 3051/11, 3051/12, 3052/2, podľa rozhodnutia Sp. Zn.: 304/2022/08-RZ/7022/DK vydaný dňa 07.03.2023 v Bratislave (ďalej ako „miesto plnenia“), pozri – príloha č. 1 a 2 súťažných podkladov Predpokladaný termín výsadby je jeseň 2024 až jar 2025; presné termíny budú stanovené vždy objednávkou.

Doplňujúce informácie

Pre podmienku účasti podľa § 34 ods. 1 písm. a) ZVO sme aplikovali § 34 ods. 2 ZVO a za účelom zabezpečenia čo najširšej hospodárskej súťaže sme predĺžili referenčnú dobu na 4 roky.