Vyhlásené obstarávanie

Rukavice vyšetrovacie nitrilové


Detaily obstarávania

Zdroj:
EKS
Obstarávateľ:
Fakultná nemocnica Trenčín
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Neuvedené
Odhadovaná suma(Bez DPH):
43 332,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
33140000-3
Elektronická aukcia:
Áno
Rámcová dohoda:
Neuvedené
Postup:
Elektronické trhovisko
Dátum vyhlásenia:
23. Máj 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
28. Máj 2024
Dátum otvárania ponúk:
28. Máj 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Neuvedené
Elektronické platby:
Neuvedené

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
  • 100 % Cena bez DPH; výhodnejšia hodnota: Menšia

Opis obstarávania

Funkcie:

- ochrana a prevencia

- rukavice vyšetrovacie nitrilové veľkosť S, M, L, XL

Názov Položky:  1. Rukavice vyšetrovacie nitrilové

Technicke Vlastnosti:

- Technicke Vlastnosti: balenie

Maximum: 200

Minimum: 100

Jednotka: ks

- Technicke Vlastnosti: Materiál

Hodnota/Charakteristika: nitril

Doplňujúce informácie

PREDMET PLNENIA, SPÔSOB, ČAS A MIESTO DODANIA TOVARU:

1. Požaduje sa dodať nový, doposiaľ nepoužitý tovar, zabalený v nepoškodenom obale. Vrátane dopravy na miesto plnenia, ktorým sú priestory skladu ŠZM objednávateľa. Vrátane dodania, služieb spojených s manipuláciou, naložením a vyložením tovaru v mieste plnenia. Dodávateľ je povinný dodať tovar objednávateľovi riadne a včas v súlade s ustanoveniami tejto zmluvy.

2. Vlastnícke právo k tovaru nadobúda objednávateľ dodaním tovaru do miesta plnenia a jeho prevzatím oprávnenou osobou objednávateľa. Nebezpečenstvo škody na tovare prechádza na objednávateľa v čase, keď prevezme tovar v zmysle a spôsobom uvedeným v tomto bode zmluvy.

3. Predmet plnenia musí spĺňať všetky technické vlastnosti uvedené v technickej špecifikácií. Nedodržanie ktorejkoľvek požiadavky objednávateľa sa bude považovať za podstatné porušenie zmluvy.

4. Dodávateľ sa zaväzuje dodávať objednávateľovi tovar na základe prijatých čiastkových kúpnych zmlúv vo forme objednávok, v ktorých bude uvedená presná špecifikácia druhu tovaru, jeho množstvo ako aj konkrétna kúpna cena. Objednávateľ je oprávnený uskutočňovať objednávky: prostredníctvom e-mailu z adresy: zdravpomocky@fntn.sk, písomnou poštovou zásielkou, osobný doručením písomnej objednávky dodávateľovi, telefonicky, prostredníctvom elektronického systému dodávateľa.

5. V prípade, že dodávateľ v lehote špecifikovanej v objednávke na akceptáciu objednávky nedoručí objednávateľovi potvrdenie o akceptácii objednávky, resp. ak v tejto lehote doručí odmietnutie objednávky alebo akékoľvek výhrady, alebo návrhy zmien, má sa za to, že objednávka nie je akceptovaná a čiastková kúpna zmluva nevznikne. V prípade návrhu na zmenu v obsahu objednávky, predloženého objednávateľovi zo strany dodávateľa, sa čiastková kúpna zmluva považuje za riadne uzatvorenú v momente a za podmienky doručenia prejavu akceptácie upraveného obsahu objednávky zo strany objednávateľa

dodávateľovi; uvedené platí aj naopak.

6. Dodávateľ poskytne na tovar dodaný záručnú dobu v trvaní záručnej doby vyznačenej na obale výrobku. Záručná doba začne plynúť odo dňa prvotného dodania tovaru objednávateľovi. Dodávateľ sa zaväzuje, že v čase dodania tovaru na tovare neuplynie viac ako jedna tretina expiračnej doby stanovenej výrobcom a počas celej expiračnej doby bude mať tovar vlastnosti stanovené technickými normami záväznými pre jeho výrobu. Objednávateľ si vyhradzuje právo na vrátenie tovaru v prípade jeho nepoužitia, ak bol tovar dodaný v kratšej ako uvedenej lehote.

7. V prípade dodania tovaru s ohrozenou exspiráciou bude dodávateľ objednávateľa o tejto skutočnosti informovať, pričom objednávateľovi zároveň vznikne právo takýto tovar podľa vlastného uváženia odmietnuť prevziať.

8. Zmluvné strany sa dohodli, že dodávateľ je povinný dodať tovar objednávateľovi do miesta plnenia najneskôr do 2 pracovných dní od doručenia čiastkovej objednávky dodávateľovi, a to v pracovných dňoch v čase od 7:00 hod. do 15:00 hod. Zmluvné strany sa dohodli, že predpokladaný odber konkrétneho druhu tovaru podľa tejto dohody nie je pre zmluvné strany záväzný čo do objednaného množstva. Objednávateľ je oprávnený uskutočniť objednávku jednotlivých druhov tovaru v akomkoľvek potrebnom množstve.

9. Kúpna cena jednotlivých druhov tovaru jednotlivo, ako aj celková kúpna cena podľa tejto dohody je záväzná a nebude zmluvnými stranami prekročená.

10. V prípade akýchkoľvek vád tovaru resp. nesúladu doručenia so zadanou objednávkou objednávateľa – nekompletné doručenie tovaru, nezodpovedajúce dohodnutej kvalite, poškodený, neoznačený obal, je objednávateľ povinný túto skutočnosť ihneď pri preberaní tovaru u dodávateľa reklamovať a uviesť nedostatky v preberacom protokole. Ich akceptovanie dodávateľ potvrdí v preberacom protokole svojim podpisom.

11. Ak pri preberaní tovaru zistí objednávateľ vady tovaru, prípadne chýbajúci tovar a túto skutočnosť uvedie v preberacom protokole, je dodávateľ povinný najneskôr do 2 pracovných dní takýto tovar na vlastné náklady vymeniť za nový bezchybný rovnaký tovar so zhodnými vlastnosťami, príp. doplniť o chýbajúci tovar a  doručiť objednávateľovi.

12. V prípade, že nie je v možnostiach dodávateľa tovar objednávateľovi dodať z dôvodu výrobného výpadku, o tejto skutočnosti bez zbytočného odkladu písomne informuje objednávateľa v čase objednania tovaru aj s informáciou o dobe ukončenia výrobného výpadku, ak dodávateľ s touto informáciou disponuje. Dodávateľ dodá objednávateľovi za objednaný tovar jeho adekvátnu náhradu jedine v prípade, že o tom objednávateľa vopred písomne informuje a objednávateľ bude s uvedeným písomne súhlasiť.

13. Ak dodávateľ nebude schopný, z dôvodu okolností na jeho strane, dodať tovar podľa priebežnej objednávky, prípadne dôjde k výpadku tovaru na trhu, objednávateľ si vyhradzuje právo zabezpečiť tovar zodpovedajúcej kvality od iného dodávateľa a to v množstve nevyhnutnom na pokrytie jeho časovej potreby a za cenu najvýhodnejšej ponuky na trhu.

14. Objednávateľ nie je viazaný predpokladaným množstvom tovaru uvedeným v technickej špecifikácií predmetu zákazky. Skutočne odobraté množstvo tovaru môže byť nižšie, rovnaké alebo vyššie ako množstvo tovaru uvedeného v technickej špecifikácií predmetu zákazky. Množstvo bude spresňované počas plnenia zmluvy, podľa aktuálnych potrieb objednávateľa. Objednávateľ si vyhradzuje právo nevyčerpať celkový finančný limit

15. Dodávateľ zodpovedá za to, že dodaný tovar spĺňa kvalitatívne a technické vlastnosti, zodpovedajúce požiadavkám, ktoré sú stanovené všeobecne záväznými právnymi predpismi. Dodávateľ zodpovedá ďalej za to, že dodávaný tovar bude spĺňať všetky požiadavky stanovené všeobecne záväznými právnymi predpismi a technickými normami na akosť, kvalitu, funkčnosť a prevádzkyschopnosť, ako aj všetky bezpečnostné, požiarne, hygienické a zdravotné normy.

16. Objednávateľ požaduje do 2 pracovných dní odo dňa uzatvorenia tejto zmluvy predložiť rozpis jednotlivých položiek, v ktorom dodávateľ uvedie názov ponúkaného tovaru a referenčné alebo katalógové číslo, jednotkovú cenu tovaru bez DPH, sadzbu DPH, cenu tovaru s DPH a objednávacie číslo.

17. Dodávateľ je povinný poskytnúť objednávateľovi bezplatné funkčné vzorky predmetu plnenia v množstve aspoň 1 balenie z každého druhu a predložiť prospektovú dokumentáciu v slovenskom alebo českom jazyku, ktorá musí obsahovať popis všetkých funkcií a technických parametrov ponúkaného predmetu plnenia tak, aby na základe nich mohol Objednávateľ jednoznačne posúdiť splnenie všetkých požadovaných technických vlastností, parametrov a hodnôt uvedených v opisnom formulári.

18. Termín dodania vzoriek a prospektovej dokumentácie je najneskôr do 2 pracovných dní odo dňa uzatvorenia tejto zmluvy v pracovných dňoch v čase od 7,00 hod. do 15:00 hod do miesta plnenia. Počas doby platnosti tejto zmluvy je dodávateľ povinný dodávať ten istý tovar, v takej istej kvalite ako bol predložený vo vzorkách jednotlivých položiek.

CENA ZA PREDMET PLNENIA A PLATOBNÉ PODMIENKY:

19. Kúpna cena je stanovená ako pevná a úplná, zahŕňa kúpnu cenu tovaru, náklady na balenie, clo, dodanie tovaru do miesta dodania, vrátane nákladov na dopravu tovaru do miesta plnenia. Objednávateľ neposkytuje Dodávateľovi preddavky ani zálohy.

20. Zmluvné strany sa dohodli a súhlasia, že jednotková cena každého tovaru musí byť pri každom čiastkovom plnení v súlade s aktuálnym cenovým opatrením MZ SR, ktorým sa ustanovuje rozsah regulácie cien v oblasti zdravotníctva a v súlade so zákonom č. 363/2011 Z. z. o rozsahu a podmienkach úhrady liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických, potravín na základe verejného zdravotného poistenia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, v prípade, ak je to relevantné.

21. Kúpna cena za dodanie tovaru v zmysle tejto zmluvy je uvedená v eurách, vrátane všetkých režijných nákladov dodávateľa súvisiacich s dodaním tovaru v zmysle tejto zmluvy.

22. Zmluvné strany sa dohodli, že kúpna cena za dodaný tovar podľa každej z čiastkových kúpnych zmlúv - objednávok bude splatná na základe dodávateľom riadne vystavených faktúr. Dodávateľ je oprávnený vystaviť faktúru najskôr v deň úplného dodania tovaru podľa konkrétnej čiastkovej kúpnej zmluvy. Predmetom fakturácie bude len skutočne dodaný tovar na základe čiastkových objednávok objednávateľa.

23. Lehota splatnosti faktúr je 60 dní odo dňa ich doručenia objednávateľovi. Faktúra musí mať náležitosti daňového dokladu v súlade so zákonom č. 222/2004 Z.z., v platnom znení a musí obsahovať súpis položiek dodaného tovaru, jeho množstvo, cenu za jednotlivé položky a celkovú cenu bez DPH a s DPH, sadzbu DPH, číslo objednávky, číslo zmluvy.

24. V prípade, ak faktúra bude vykazovať iné vecné alebo formálne nedostatky, je objednávateľ oprávnený vrátiť ju dodávateľovi na opravu alebo doplnenie. V takom prípade nová lehota splatnosti začne plynúť dňom doručenia opravenej alebo doplnenej faktúry objednávateľovi.

25. Platby budú realizované bezhotovostným prevodom na účet dodávateľa na základe faktúry doručenej dodávateľom za ucelenú časť plnenia, ktorej prílohou musí byť objednávateľom potvrdený dodací list.

26. Pokiaľ by v dôsledku akýchkoľvek zmien po uzatvorení tejto rámcovej dohody bola jednotková zmluvná cena tovaru vyššia ako určujú podmienky podľa tejto rámcovej dohody, je dodávateľ povinný poskytnúť objednávateľovi tovar za zníženú cenu tak, aby bola v súlade s týmito zmluvnými podmienkami, a to bez potreby osobitného upozornenia zo strany objednávateľa, či potreby uzatvorenia dodatku k tejto dohode.

27. V prípade,ak sa po uzatvorení tejto rámcovej dohody preukáže,že na relevantnom trhu existuje nižšia cena za rovnaké alebo porovnateľné plnenie ako je obsiahnuté v tejto zmluve a dodávateľ už preukázateľne v minulosti za takúto cenu plnenie poskytol,resp. ešte stále poskytuje,pričom rozdiel medzi nižšou cenou a cenou podľa tejto zmluvy je viac ako 5% v neprospech ceny podľa tejto zmluvy, zaväzuje sa dodávateľ poskytnúť objednávateľovi pre takéto plnenie objednané po preukázaní tejto skutočnosti dodatočnú zľavu vo výške rozdielu medzi ním poskytovanou cenou podľa tejto zmluvy a nižšou cenou.

SANKCIE:

28. V prípade omeškania dodávateľa s dodaním tovaru má objednávateľ právo požadovať od dodávateľa zaplatenie zmluvnej pokuty vo výške 0,05 % Ceny Plnenia denne. Uplatnením zmluvnej pokuty nie je dotknutý nárok objednávateľa na náhradu škody spôsobenej porušením zmluvných povinností. Ak sa dodávateľ omešká s odstránením akýchkoľvek vád, na odstránenie ktorých mu vznikne povinnosť podľa tejto zmluvy, je povinný zaplatiť objednávateľovi zmluvnú pokutu vo výške 0,03% Ceny príslušného vadného Plnenia  alebo celkového Plnenia podľa Zmluvy, v prípade ak cena tohto jednotlivého Plnenia zo Zmluvy nie

je zrejmá, a to za každý aj začatý deň omeškania.

29. V prípade omeškania objednávateľa s plnením peňažného záväzku podľa tejto zmluvy je dodávateľ oprávnený fakturovať objednávateľovi úrok z omeškania v zmysle všeobecne záväzných právnych predpisov.

TRVANIE A UKONČENIE ZMLUVY:

30. Táto zmluva sa uzatvára na dobu určitú, a to na 12 mesiacov odo dňa nadobudnutia jej účinnosti, alebo do naplnenia dohodnutého maximálneho finančného rozsahu vo výške celkovej kúpnej ceny podľa tejto zmluvy v závislosti od toho, ktorá z uvedených skutočností nastane skôr.

31. Ukončenie zmluvy môže nastať:  a) riadnym dodaním tovaru podľa podmienok tejto zmluvy, b) uplynutím dojednanej doby alebo vyčerpaním dohodnutého maximálneho finančného rozsahu vo výške celkovej kúpnej ceny podľa tejto zmluvy v závislosti od toho, ktorá z uvedených skutočností nastane skôr, c) dohodou zmluvných strán

d) odstúpením od rámcovej dohody pre absenciu zápisu v registri partnerov verejného sektora, ak pre dodávateľa vznikla takáto povinnosť, e) odstúpením od zmluvy pre porušenie zmluvných podmienok ktorejkoľvek zmluvnej strany:

32. Dodávateľ má právo od tejto zmluvy odstúpiť v prípade, ak objednávateľ závažne poruší ustanovenia tejto zmluvy alebo akýmkoľvek spôsobom zmarí jej účel. Zmluvné strany sa dohodli, že závažným porušením tejto zmluvy zo strany objednávateľa sa rozumie najmä opakované neprevzatie riadne objednaného tovaru, opakované nepotvrdenie dodacieho listu.

Objednávateľ má právo od tejto zmluvy odstúpiť v prípade, ak dodávateľ závažne poruší túto zmluvu alebo akýmkoľvek spôsobom zmarí jej účel.

33. Zmluvné strany sa dohodli, že

závažným porušením tejto zmluvy zo strany dodávateľa sa rozumie najmä, nie však výlučne, dodanie bezplatných funkčných vzoriek predmetu plnenia, ktoré nezodpovedá požadovaným technickým vlastnostiam, parametrom a hodnotám uvedeným v opisnom formulári, bezdôvodné odmietnutie akceptácie objednávky dodávateľom, opakované (min. 2 x) nedodržanie termínu dodania tovaru dohodnutého v zmluve, resp. v objednávke, opakované (min. 2 x) nedodanie potvrdeného a akceptovaného tovaru, svojvoľné zvýšenie jednotkovej ceny za tovar, opakované dodanie tovaru, ktorý nezodpovedá

vlastnostiam, akosti, množstvu dohodnutému v zmluve, opakované nevystavenie daňového dokladu zo strany dodávateľa, ak bude dodávateľ v čase plnenia zmluvy zaradený do Zoznamu s kvalifikovanými negatívnymi referenciami (blacklist) trhoviska, neodovzdanie dokladov zo strany dodávateľa, ktoré sú potrebné na prevzatie a na užívanie tovaru a pre ostatné podstatné porušenia zmluvy, ktoré upravujú ustanovenia Obchodného zákonníka alebo OPET.

34. K odstúpeniu od tejto zmluvy dôjde a táto zmluva zaniká dňom preukázateľného doručenia písomného odstúpenia druhej zmluvnej strane, a to so všetkými právami, ktoré z toho titulu zmluvnej strane vzniknú v zmysle príslušných ustanovení zákona č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov.

35. Odstúpením od tejto zmluvy zanikajú všetky práva a povinnosti zmluvných strán v nich zakotvené, okrem nárokov na úhradu spôsobenej škody, nárokov na zmluvné, resp. zákonné sankcie a úroky, ako aj nárok objednávateľa na bezplatné odstránenie zistených vád dodania, resp. záručných vád na tovare v prípadoch, kedy si objednávateľ po odstúpení od tejto zmluvy ponecháva už dodaný tovar.

ZODPOVEDNOSŤ ZA VADY:

36. Objednávateľ si vyhradzuje právo prevziať tovar iba bez zjavných technických, kvantitatívnych, kvalitatívnych a právnych vád. Dodávateľ garantuje, že dodaný tovar bude po dobu záručnej doby spôsobilý na použitie na dohodnutý účel, resp. na obvyklý účel a zachová si dohodnuté, resp. inak obvyklé vlastnosti. Záruka za akosť dodávateľom dodaného tovaru sa vzťahuje na všetky jeho vlastnosti po dobu záručnej doby. Dodávateľ zodpovedá za vady, ktoré má tovar v okamihu, keď prechádza nebezpečenstvo škody na tovare na objednávateľa aj keď sa stane zjavnou až po tomto čase.

37. Vady tovaru je objednávateľ povinný písomne reklamovať u dodávateľa bez zbytočného odkladu po ich zistení, najneskôr však do konca trvania záručnej doby. Pre dodržanie podmienky písomnej reklamácie postačí uplatniť reklamáciu faxom, resp. e-mailom. Zmluvné strany sa dohodli, že ustanovenia § 428 od. 1 písm. b) a c) Obchodného zákonníka sa nepoužijú a objednávateľ má nároky z vád tovaru vždy, ak tieto vady boli oznámené v lehote uvedenej v tomto bode zmluvy.

38. Dodávateľ je povinný sa písomne vyjadriť k reklamácii objednávateľa najneskôr do 10 dní po jej doručení. Ak sa v tejto lehote nevyjadrí, má sa za to, že reklamácia je dôvodná. Dodávateľ je povinný oznámené vady tovaru odstrániť bez zbytočného odkladu, na vlastné náklady a bez nároku na kompenzáciu týchto nákladov voči objednávateľovi.

39. Pri reklamovaných vadách tovaru uznaných dodávateľom, je dodávateľ povinný vyhovieť nárokom objednávateľa na základe písomnej reklamácie, najneskôr do 7 dní po uznaní vady. V prípade uznania vád tovaru dodávateľom, objednávateľ má právo na voľbu spôsobu uplatnenia práv z vád tovaru (vrátenie a dopropisovanie, výmena tovaru, ...).

40. Záruka sa nevzťahuje na vady preukázateľne vzniknuté jeho nevhodným skladovaním, v prípade, ak na vhodnosť uskladnenia dodávateľ objednávateľa vopred písomne upozornil. V ostatných prípadoch, neupravených touto rámcovou dohodou, sa budú zmluvné strany riadiť § 422 a nasledujúcimi ustanoveniami Obchodného zákonníka, ktoré upravujú nároky zo zodpovednosti za vady tovaru.

OSTATNÉ USTANOVENIA:

41. Objednávateľ, ako verejný obstarávateľ, si v zmluve vyhradzuje právo na zmenu zmluvy/ rámcovej dohody v zmysle § 18 zákona o verejnom obstarávaní.

42. Požaduje sa, aby dodávateľ počas trvania zmluvného vzťahu písomne informoval objednávateľa o každej zmene, ktorá by mohla mať vplyv na plnenie podľa tejto zmluvy, a to bezodkladne, najneskôr do 2 pracovných dní odo dňa účinnosti zmeny (predložením kópie dokladov, ktorými preukáže oprávnenosť vykonaných zmien), najmä:

- údajov týkajúcich sa tovaru (napr. zaradenie/vyradenie tovaru do/zo Zoznamu kategorizovaných ŠZM, zmena ŠÚKL kódu, zmena názvu tovaru a pod.),

-  ceny vyvolanej zmenou jednotlivých regulačných cenových predpisov a zoznamov.

43. Požaduje sa, aby v lehote najneskôr do 2 pracovných dní odo dňa uzatvorenia tejto zmluvy a pred fyzickým plnením zmluvy, dodávateľ predložil na adresu objednávateľa doklad o platnej registrácii zdravotnej pomôcky a kód pridelený ŠUKLom v súlade s § 47, § 48 zákona č. 362/2011 Z. z. o liekoch a zdravotníckych pomôckach a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

44. Dodávateľ je povinný písomne predložiť  Vyhlásenie o zhode a CE certifikát v slovenskom jazyku najneskôr do 2 pracovných dní odo dňa uzatvorenia tejto zmluvy.

45. Ak sa vyžaduje podľa platnej legislatívy predloženie povolenia MZ SR na veľkodistribúciu zdravotníckych pomôcok podľa zákona č. 362/2011 Z. z., o liekoch a zdravotníckych pomôckach, a o zmene a doplnení niektorých zákonov, resp. iného ekvivalentného dokladu, ktorý nahrádza požadované povolenie, dodávateľ je povinný toto povolenie písomne predložiť objednávateľovi najneskôr do 2 pracovných dní odo dňa uzatvorenia tejto zmluvy.

46. Dodávateľ vyhlasuje, že ak mu zákon č. 315/2016 Z.z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ,,ZoRPVS") ukladá povinnosť byť zapísaný v registri partnerov verejného sektora (ďalej len ,,register) ako partner verejného sektora, spĺňa túto zákonnú povinnosť.

47. Dodávateľ nie je oprávnený plniť predmet plnenia prostredníctvom subdodávateľov.

48. Ak je Dodávateľ identifikovaný pre DPH v inom členskom štáte EÚ a tovar bude do SR prepravený z iného členského štátu EÚ, tento Dodávateľ nebude pri plnení Zmluvy fakturovať DPH. Vo svojej Kontraktačnej ponuke však musí uviesť príslušnú sadzbu a výšku DPH podľa zákona č. 222/2004 Z.z. a cenu vrátane DPH. Objednávateľ nie je zdaniteľnou osobou a v tomto prípade je/bude registrovaný pre DPH podľa § 7 zákona č. 222/2004 Z.z. a bude povinný odviesť DPH v SR podľa zákona č. 222/2004 Z.z..

49. Ak je Dodávateľ identifikovaný pre DPH v inom členskom štáte EÚ alebo je zahraničnou osobou z tretieho štátu a miesto dodania služby je v SR, tento Dodávateľ nebude pri plnení Zmluvy fakturovať DPH. Vo svojej Kontraktačnej ponuke však musí uviesť príslušnú sadzbu a výšku DPH podľa zákona č. 222/2004 Z.z. a cenu vrátane DPH. Objednávateľ nie je zdaniteľnou osobou a v tomto prípade je/bude registrovaný pre DPH podľa § 7 a/alebo § 7a zákona č. 222/2004 Z.z. a bude povinný odviesť DPH v SR podľa zákona č. 222/2004 Z.z.

50. Dodávateľ v postavení veriteľa nepostúpi akúkoľvek svoju pohľadávku z tejto zmluvy tretej osobe bez predchádzajúceho písomného súhlasu dlžníka - objednávateľa. Rovnakým spôsobom dodávateľ pohľadávku voči objednávateľovi nezabezpečí ručením treťou osobou alebo žiadnym iným právne prípustným spôsobom dodávateľ neposkytne práva k takejto pohľadávke tretej osobe. Písomný súhlas objednávateľa s týmito úkonmi je zároveň platný len za podmienky, že bol na tento úkon udelený predchádzajúci písomný súhlas Ministerstva zdravotníctva SR.

51. V prípade, že dôjde zo strany dodávateľa k porušeniu tejto povinnosti a svoje práva a povinnosti z tejto zmluvy postúpi, resp. prijme ručenie tretej osobe bez súhlasu protistrany, bude sa takýto úkon považovať za absolútne neplatný a neúčinný voči objednávateľovi.

52. Otázky neupravené touto zmluvou sa riadia ustanoveniami Obchodného zákonníka a OPET. Dodávateľ potvrdzuje, že sa pred uzavretím tejto Zmluvy riadne oboznámil s Technickou špecifikáciou predmetu zákazky a Osobitými podmienkami pre plnenie predmetu zákazky.

53. Zmluvné strany sa zaväzujú plniť záväzky vyplývajúce z tejto zmluvy aj po vyhlásení núdzového stavu, výnimočného stavu, vojnového stavu a vojny podľa ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. a po vydaní nariadenia vlády Slovenskej republiky na vykonávanie opatrenia organizácie výroby a organizácie služieb podľa § 5 písm. b) zákona č. 179/2011 Z. z.