Vyhlásené obstarávanie

Areál objektov VVP Kežmarok – Javorina - odstránenie stavieb


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Vojenské lesy a majetky SR - štátny podnik
Typ obstarávania:
Stavebné práce
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
569 259,99
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
45110000-1
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
14. Marec 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
4. Apríl 2024
Dátum otvárania ponúk:
4. Apríl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Vojenské lesy a majetky SR, štátny podnik, Lesnícka 23, 962 63 Pliešovce, Slovenská republika.
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. b) Zákona

Popis podmienky účasti:

Zoznam stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom 1) bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia; ak referencia nebola vyhotovená podľa § 12, dokladom môže byť aj vyhlásenie uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplnené dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie, 2) bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené. Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania uskutočnil/realizoval aspoň 1 zákazku rovnakého alebo obdobného charakteru ako predmet zákazky s hodnotou minimálne 500 000,00 EUR bez DPH. Za stavebné práce rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky sa považuje búranie budov a demolačné práce.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. d) Zákona

Popis podmienky účasti:

Opis technického vybavenia, študijných a výskumných zariadení aopatrení použitých uchádzačom alebo záujemcom na zabezpečenie kvality v spojitosti s § 35 Zákona. Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač preukáže splnenie podmienky účasti predložením certifikátu uchádzača na systém manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci minimálne podľa ISO 45001, resp. preukázanie iných dôkazov preukazujúcich opatrenia na zabezpečenie kvality - politiky bezpečnosti a ochrany zdravia spôsobom podľa §35 Zákona.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. h) Zákona

Popis podmienky účasti:

Uvedenie opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač alebo záujemca použije pri plnení zmluvy v spojitosti s § 36 Zákona. Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač preukáže splnenie podmienky účasti predložením certifikátu uchádzača na systém environmentálneho manažérstva minimálne podľa ISO 14001,resp. preukázanie iných dôkazov preukazujúcich opatrenia na zabezpečenie systému environmentálneho manažérstva v súlade s § 36 Zákona.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. j) Zákona

Popis podmienky účasti:

Údaje o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má uchádzač alebo záujemca k dispozícií na uskutočnenie stavebných prác alebo na poskytnutie služby. Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Pre zabezpečenie plynulosti prác ako aj minimalizovaniu prašnosti v mieste plnenia sa vyžaduje doloženie technickej vybavenosti uchádzača, a to počet a presný druh strojového vybavenia, ktoré má k dispozícií (napr. vo svojom vlastníctve, prenájme alebo inom obdobnom vzťahu) na uskutočnenie búracích prác. Minimálne požiadavky technickej vybavenosti uchádzača, ktoré je uchádzač povinný identifikovať: 1. hydraulické búracie kladivo - 1 ks, 2. hydraulické búracie čeľuste - 1 ks, 3. mobilný drvič na stavebné odpady - 1 ks, 4. kompresor - 1 ks, 5. báger - 1 ks, 6. nákladné vozidlo nad 20 t - 1 ks. Uchádzač je povinný uviesť nasledovné údaje: typ strojového vybavenia, majetkový vzťah uchádzača k strojovému vybaveniu (uchádzač uvedie napr. vo svojom vlastníctve; v prenájme a pod.), Identifikácia strojového vybavenia (napr. názov, identifikačné číslo, VIN číslo, ako ho strojové vybavenie má a pod.)

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Verejný obstarávateľ vyhodnotí ponuky na základenaj nižšej celkovej ceny predmetu zákazky (EUR bez DPH) podľa § 44 ods. 3 písm. c) zákona o verejnom obstarávaní. Celková cena predmetu zákazky (EUR bez DPH) sa stanoví podľa bodu 12. „Zväzku I. Pokyny na vypracovanie ponuky“ Súťažných podkladov a ocenením výkazu výmer,ktorý tvorí neoddeliteľnú súčasť Súťažných podkladov.

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je úplná asanácia rôznych stavebných objektov z dôvodu nevhodného technického stavu. Odstránenie stavieb v areáli VVP Kežmarok-Javorina sa týka celkovo 25-tich objektov určených na búranie. Jedná sa prevažne o budovy jednoduchých tvarov, ktoré sú čiastočne poškodené vandalizmom a sú v nevyhovujúcom technickom stave. Objekty sa nachádzajú v celom areáli Vojenského výcvikového priestoru Kežmarok- Javorina, v k.ú. Ľubické Kúpele, Ruskinovce a Dvorce. Objekty pozostávajú z prízemia, prvého, druhého a niektoré aj z tretieho nadzemného podlažia bez podpivničenia. Sú jednoduchého obdĺžnikovitého, ale aj členitého tvaru s pultovými strechami minimálneho sklonu. Stavebné objekty nie sú napojené na inžinierske siete. Príjazd k dotknutým objektom je prevažne po spevnených cestách /asfalt, panel/ ojedinele po cestách poľných. Odstránenie objektov bude realizované po úroveň spodnej hrany základových konštrukcií. Búracie práce budú realizované podľa charakteru kombinovaným spôsobom pomocou strojných mechanizmov a čiastkovej demontáže pomocou búracích kladív a diamantových píl. Po dokončení búracích prác a vytriedení materiálov bude nerecyklovaný materiál ďalej odvezený priamo na skládku odpadov, recyklovateľný materiál bude recyklovaný drvením a ponechaný na dotknutých pozemkoch. Odstránením stavieb sa územie lesov a lúk vráti do pôvodného stavu, čím sa zlepší vzhľad pozemkov. Podrobne uvedené v Dokumentácii na odstránenie stavby a výkaze výmer vypracované spoločnosťou KONSTRUKT-ING s.r.o., Zimná 3585/1, 058 01 Poprad, ktoré tvoria neoddeliteľnú prílohu Súťažných podkladov.

Doplňujúce informácie

1. Zadávanie zákazky sa realizuje prostredníctvom Informačné hosystému Elektronická platforma (tiež ako EPVO alebo aj eplatforma) prevádzkovaného Úradom vlády Slovenskej republiky. Verejný obstarávateľ stanovil pre potreby zadávania zákazky spôsob elektronickej komunikácie elektronickou formou prostredníctvom EPVO. 2. Všetky náklady a výdavky spojené s prípravou a predkladaním ponuky znáša záujemca/uchádzač bez finančného nároku voči verejnému obstarávateľovi, a to bez ohľadu na výsledok verejného obstarávania. 3. Prepočet inej meny na EUR za rozhodné obdobie sa bude odvíjať podľa kurzuECB (Európskej centrálnej banky) aktuálneho v dobe, kedy došlo ku skutočnosti rozhodujúcejpre preukázanie splnenia relevantnej podmienky účasti na preukázanie technickej a odbornej spôsobilosti (napr. deň odovzdania stavby, deň zdaniteľného plnenia, ...). 4. V súlade s § 112 ods. 7 písm. b) Zákona Verejný obstarávateľ rozhodol, že vyhodnotenie splnenia podmienok účasti a vyhodnotenie ponúk z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky sa uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritérií na vyhodnotenie ponúk. 5. Verejný obstarávateľ aplikuje v tomto Verejnom obstarávaní ust. § 10 ods. 4 Zákona. 6. Odkaz na pojem "Zákon" alebo "zákon o verejnom obstarávaní" sa rozumie v celom texte zákon č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení. 7. Vzhľadom na charakter Verejného obstarávateľa a výšku predpokladanej hodnoty zákazky sa na predmetné verejné obstarávanie nevzťahuje povinná aplikácia zákona o verejnom obstarávaní. V tejto súvislosti všetky odkazy na"Verejného obstarávateľa" v tejto Výzve, Súťažných podkladoch alebo inej dokumentácii si treba vysvetľovať v súlade s uvedenou skutočnosťou. Pojem "Verejný obstarávateľ" sa nestotožňuje s postavením subjektu (verejného obstarávateľa) zadefinovaného v ustanovení §7 Zákona o verejnom obstarávaní.