Vyhlásené obstarávanie

„Údržba drevín – orezy a výruby"


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Mestská čast Bratislava - Podunajské Biskupice
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
66 628,74
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
77340000-5
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Áno
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
8. Marec 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
20. Marec 2024
Dátum otvárania ponúk:
20. Marec 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Otváranie ponúk bude automatizovaným systémom prostredníctvom IS e-PVO. Trojičné námestie 11, Bratislava Podunajské Biskupice
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Iné

Názov podmienky účasti:

6.1 Osobné postavenie

Popis podmienky účasti:

Každý uchádzač musí spĺňať podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) a f) zákona a nesmie u neho existovať dôvod na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. f) – existencia konfliktu záujmov. Verejný obstarávateľ môže odmietnuť uzavrieť zmluvu s uchádzačom, u ktorého existuje dôvod na vylúčenie podľa § 40 ods. 8 písm. d). Ustanovenie § 11 zákona tým nie je dotknuté. Doklady a dokumenty, prostredníctvom ktorých uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 32 ZVO: - Doklad o oprávnení podnikať podľa § 32 ods. 2 písm. e), ktorým uchádzač preukazuje oprávnenie vykonávať práce na zabezpečenie plnenia predmetu zákazky, tzn. výpis z Obchodného registra, živnostenské oprávnenie alebo iný doklad o oprávnení podnikať (K uvedenému dokladu má verejný obstarávateľ prístup v rámci databáz verejnej správy, resp. cez databázu Oversi). - Čestné vyhlásenie podľa § 32 ods. 2 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní (Príloha č. 2). Uchádzač nesmie byť vedený v registri osôb so zákazom účasti vo verejnom obstarávaní, ktorý vedie Úrad pre verejné obstarávanie podľa § 183 zákona o verejnom obstarávaní, Uchádzač preukáže splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 písm. e) ZVO, spôsobom podľa § 32 ods. 2 zákona alebo podľa § 152 zákona. Ak z predložených dokladov nebude verejný obstarávateľ môcť overiť ich platnosť alebo splnenie podmienky účasti, verejný obstarávateľ požiada uchádzača o vysvetlenie alebo doplnenie predložených dokladov. Ak uchádzač nesplní podmienky účasti, ani po výzve na vysvetlenie alebo doplnenie chýbajúcich dokladov, bude z verejného obstarávania vylúčený.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

6.2 Technická spôsobilosť alebo odborná spôsobilosť

Popis podmienky účasti:

Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti podľa § 34 zákona týkajúce sa technickej alebo odbornej spôsobilosti podľa § 34 ods. 1 písm. c) zákona: - údajmi o technikoch alebo technických orgánoch, najmä tých, ktorí sú zodpovední za kontrolu kvality bez ohľadu na to, v akom zmluvnom vzťahu sú k uchádzačovi alebo záujemcovi; ak ide o zákazku na stavebné práce, tých, na ktorých sa môže uchádzač alebo záujemca obrátiť so žiadosťou o vykonanie týchto prác. Minimálna úroveň štandardov: Verejný obstarávateľ požaduje, aby expert/experti v zmluvnom vzťahu s poskytovateľom, t.j. certifikovaný arborista s certifikátom EAC (European treeworker) s praxou minimálne 5 rokov, alebo certifikovaný arborista s certifikátom Český certifikovaný arborista/konzultant, alebo FLL zertifizierter Baumkontroleur, prípadne ISA certified arborist).s praxou minimálne 8 rokov. Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač pre daného experta predložil: • životopis s uvedením vzdelania, uvedením praxe, s uvedením aktuálneho zamestnávateľa – požaduje sa predložiť fotokópiu životopisu s vlastnoručným podpisom experta • príslušný certifikát daného experta (preklad – SJ, CZ) V prípade že daný expert nebude zamestnancom uchádzača, ktorý preložil ponuku, verejný obstarávateľ požaduje predložiť zmluvný, alebo pracovný vzťah s daným expertom (alebo obdobný zmluvný, pracovný vzťah), kde sa zaviaže expert, že sa bude podieľať na plnení rámcovej dohody počas jej platnosti. Uvedený doklad musí byť predložený ako fotokópia podpísaného dokladu obidvoma zmluvnými stranami. Pokiaľ má hospodársky subjekt informácie o prístupe k uvedeným dokladom pre splnenie technickej a odbornej spôsobilosti, verejný obstarávateľ odporúča, aby uchádzač v ponuke uviedol webové odkazy k týmto dokladom. Ak z predložených dokladov nebude verejný obstarávateľ môcť overiť ich platnosť alebo splnenie podmienky účasti, verejný obstarávateľ požiada uchádzača o vysvetlenie alebo doplnenie predložených dokladov. Ak uchádzač nesplní podmienky účasti, ani po výzve na vysvetlenie alebo doplnenie k predloženým dokladom, bude z verejného obstarávania vylúčený.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Výpočet Návrhu na plnenie kritériá (príloha č. 1) Najnižšia celková zmluvná cena v EUR s DPH = súčet všetkých položiek.
  • Úspešným uchádzačom bude ten uchádzač, ktorého ponuka v plnom rozsahu spĺňa podmienky stanovené touto výzvou a zároveň ponúkne najnižšiu celkovú zmluvnú cenu v eurách vrátane DPH. V prípade, že by boli uchádzačmi predložené ponuky s rovnakou celkovou zmluvnou cenou, úspešným uchádzačom bude ten uchádzač, ktorého ponuka bola doručená skôr. Pri určovaní celkovej zmluvnej ceny s DPH v rámci IS ePVO v štruktúrovaných kritériách zadávajú všetci uchádzači celkovú cenu s DPH za všetky položky, podľa prílohy č. 1 - návrhu na plnenie kritérií.

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je zabezpečenie údržby drevín v mestskej časti Bratislava – Podunajské Biskupice. Údržba zelene spočíva v orezoch a výruboch drevín, manipulácii, odvoze a likvidácia vzniknutej drevnej hmoty a navrátenie priestoru do pôvodného stavu a iných službách spojených so starostlivosťou o dreviny. Drevná hmota musí byť z verejného priestranstva odvezená bezodkladne. Podrobný opis predmetu zákazky je uvedený vo výzve na predkladanie ponúk a v jej prílohách.

Doplňujúce informácie

Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať žiadnu z predložených ponúk v prípade: - ak navrhovaná ponuková cena výrazne prekročí predpokladanú hodnotu zákazky, - ak ani jedna z predložených ponúk nebude zodpovedať požiadavkám stanovených v tejto výzve, - ak sa zmenili okolnosti, za ktorých bolo toto obstarávanie vyhlásené, Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo zmeniť podmienky obstarávania alebo obstarávanie zrušiť. V prípade potreby si verejný obstarávateľ vyhradzuje právo požiadať uchádzača o vysvetlenie ponuky, dokladov, prípadne doplnenie informácii k predloženej ponuke. Uchádzači nemajú nárok na náhradu nákladov spojených s účasťou v predmetnom obstarávaní. Ponuky, návrhy a ďalšie doklady a dokumenty vo verejnom obstarávaní sa predkladajú v štátnom jazyku (t. j. v slovenskom jazyku). Ak je doklad alebo dokument vyhotovený v cudzom jazyku, predkladá sa spolu s jeho úradným prekladom do štátneho jazyka; to neplatí pre ponuky, návrhy, doklady a dokumenty vyhotovené v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu, rozhodujúci je úradný preklad do štátneho jazyka (§ 20, ods. 20 zákona č. 343/2015 Z.z.)