Vyhlásené obstarávanie

Zber, preprava a zhodnotenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu z domácností na území mesta Piešťany


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Mesto Piešťany
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
224 120,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
90511000-2
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
23. Október 2023
Lehota na predkladanie ponúk:
20. November 2023
Dátum otvárania ponúk:
20. November 2023
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Mestský úrad Piešťany, Nám. SNP č. 3, 921 45 Piešťany, v zasadacej miestnosti MsÚ
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní

Popis podmienky účasti:

Verejný obstarávateľ požaduje zoznam poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní. Minimálna požadovaná úroveň štandardov: V predloženom zozname musia byť zákazky rovnakého alebo obdobného charakteru ako predmet zákazky, ktoré uchádzač za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania dodal alebo poskytoval. V prípade, ak v rámci zákazky boli poskytované aj iné služby ako služby rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky, musí byť z dokladu pre objektívne posúdenie splnenia podmienok účasti zrejmá hodnota poskytovaných služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky. V prípade, ak uchádzač poskytoval služby len z časti (napr. ako člen združenia, skupiny dodávateľov a pod.), musí byť z dokladu zrejmé, v akom finančnom objeme časť týchto služieb poskytoval. K prepočtu cudzej meny na EUR sa použije kurz Európskej centrálnej banky platný ku dňu zverejnenia oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania. (poznámka: Uchádzač môže použiť vzor zoznamu poskytovaných služieb, ktorý je súčasťou súťažných podkladov)

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní v nadväznosti na ustanovenie § 35 zákona o verejnom obstarávaní

Popis podmienky účasti:

Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Verejný obstarávateľ vyžaduje predložiť platný certifikát systému manažérstva kvality v oblasti predmetu zákazky vydaný nezávislou inštitúciou, ktorým uchádzač potvrdí splnenie technických noriem na systém manažérstva kvality uchádzačom. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenný certifikát systému manažérstva kvality vydaný príslušným orgánom členského štátu. Verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o rovnocenných opatreniach na zabezpečenie systému manažérstva kvality predložené uchádzačom, ktorým preukáže, že ním navrhované opatrenia na zabezpečenie systému manažérstva kvality sú v súlade s požadovanými slovenskými technickými normami na systém manažérstva kvality v súlade s § 35 zákona o verejnom obstarávaní.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

podľa § 34 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní

Popis podmienky účasti:

Vzhľadom na to, že ide o zložité služby, uchádzač preukáže technickú spôsobilosť predložením kópií dokladov, ktoré sú uvedené v časti A.2 v bode 1.6.3 súťažných podkladov.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

podľa § 34 ods. 1 písm. h) zákona o verejnom obstarávaní v nadväznosti na ustanovenie § 36 zákona o verejnom obstarávaní

Popis podmienky účasti:

Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Verejný obstarávateľ vyžaduje predložiť platný certifikát systému environmentálneho manažérstva v oblasti predmetu zákazky vydaný nezávislou inštitúciou, ktorým uchádzač potvrdí splnenie požiadaviek noriem na systém environmentálneho manažérstva uchádzačom v súlade s § 36 zákona o verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenný certifikát systému environmentálneho manažérstva vydaný príslušným orgánom členského štátu. Verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o opatreniach v oblasti environmentálneho manažérstva predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia sú rovnocenné opatreniam požadovaným v rámci príslušného systému environmentálneho manažérstva alebo príslušnej normy environmentálneho manažérstva v súlade s § 36 zákona o verejnom obstarávaní.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní

Popis podmienky účasti:

Verejný obstarávateľ požaduje predložiť zoznam s údajmi o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícii na poskytnutie služby. Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Verejný obstarávateľ požaduje predložiť zoznam s údajmi o strojov a technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícií na poskytnutie služby: Minimálne jedno zberové vozidlo na vývoz zberných nádob na odpad (objem zberných nádob 660 l) s nadstavbou Linear press alebo Rotopress alebo Variopress alebo inou alternatívnou nadstavbou. Verejný obstarávateľ požaduje predložiť kópie technických preukazov vozidiel vo vlastníctve uchádzača, v prípade nájmu vozidiel preukáže uchádzač strojné vybavenie úradne overenou fotokópiou nájomnej zmluvy alebo zmluvy o budúcej nájomnej zmluve s podmienkou uzatvorenia nájomnej zmluvy pred uzatvorením zmluvy v prípade, ak bude uchádzač vyhodnotený ako úspešný uchádzač v tejto nadlimitnej zákazke.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Celková cena za celý predmet zákazky v EUR vrátane DPH

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je zabezpečenie služieb pri nakladaní s biologicky rozložiteľným kuchynským odpadom z domácností (zber, preprava a ďalšie nakladanie za účelom jeho zhodnotenia) na území mesta Piešťany, vrátane mestskej časti Kocurice, ktorým sa rozumie v zmysle definície podľa § 2 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zatriedenie odpadu podľa Vyhlášky MŽP SR č. 365/2015 Z. z., ktorou sa ustanovuje Katalóg odpadov v platnom znení do kategórie 20 01 08 biologicky rozložiteľný kuchynský a reštauračný odpad. Zhodnocovanie odpadov sa požaduje činnosťou R3 v zmysle prílohy č. 1 k zákonu č. 79/2015 o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov: recyklácia alebo spätné získavanie organických látok, ktoré sa nepoužívajú ako rozpúšťadlá (vrátane kompostovania a iných biologických transformačných procesov). Definovanie predmetu zákazky je podrobnejšie vyšpecifikované v súťažných podkladoch.

Doplňujúce informácie

1./ Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo komunikovať iba v slovenskom jazyku. 2./ Verejný obstarávateľ bude pri komunikácii s uchádzačmi, resp. záujemcami postupovať v zmysle § 20 zákona o VO prostredníctvom komunikačného rozhrania informačného systému EVO (IS EVO). 3./ Uchádzači svoje ponuky predkladajú prostredníctvom IS EVO (https://evo.isepvo.sk/evoportal/vyhladavanie-zakaziek/detail/484306). Uchádzač si zákazku sprístupní po prihlásení do privátnej zóny. 4./ Pravidlá pre doručovanie - zásielka sa považuje za doručenú v okamihu jej odoslania v IS EVO a to v súlade s funkcionalitou tohto systému. 5./ V prípade potreby vysvetlenia podmienok účasti vo verejnom obstarávaní, súťažných podkladov alebo inej sprievodnej dokumentácie alebo iných dokumentov poskytnutých verejným obstarávateľom môže ktorýkoľvek zo záujemcov požiadať dostatočne vopred o ich vysvetlenie priamo prostredníctvom IS EVO. Vysvetlenie informácií uvedených v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania, v súťažných podkladoch alebo v inej sprievodnej dokumentácii verejný obstarávateľ bezodkladne oznámi všetkým záujemcom, najneskôr však však šesť dní pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk za predpokladu, že o vysvetlenie záujemca požiada dostatočne vopred prostredníctvom IS EVO. Zároveň takéto vysvetlenie zverejní v profile verejného obstarávateľa v konkrétnej zákazke: https://evo.isepvo.sk/evoportal/vyhladavanie-zakaziek/detail/484306. Ak je to nevyhnutné, verejný obstarávateľ môže doplniť informácie uvedené v súťažných podkladoch, ktoré preukázateľne odošle/doručí súčasne všetkým záujemcom prostredníctvom IS EVO a zároveň toto doplnenie zverejní v profile verejného obstarávateľa v konkrétnej zákazke: https://evo.isepvo.sk/evoportal/vyhladavanie-zakaziek/detail/484306. Momentom odoslania prostredníctvom IS EVO sa považuje vysvetlenie alebo doplnenie za doručené. 6./ Ďalšie podrobnosti ohľadom elektronickej komunikácie, podrobné vymedzenie a určenie doručovania dokladov a komunikácie so záujemcami a uchádzačmi sú uvedené v súťažných podkladoch. 7./ V zmysle § 39 zákona o verejnom obstarávaní môže uchádzač predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené verejným obstarávateľom Jednotným európskym dokumentom - podrobnosti sú uvedené v súťažných podkladoch. 8./ V zmysle § 32 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní, uchádzač nie je povinný predkladať doklady podľa § 32 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní, ak verejný obstarávateľ je oprávnený použiť údaje z informačných systémov verejnej správy podľa osobitného predpisu - podrobnosti sú uvedené v súťažných podkladoch. 9./ Odôvodnenie nerozdelenia zákazky na časti podľa § 28 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní: Komplexný charakter poskytovaných služieb, vyplývajúci z identifikovaných potrieb verejného obstarávateľa vo vzťahu k zabezpečeniu efektivity dosiahnutia určeného účelu zadávanej zákazky neumožňuje rozdelenie zákazky na časti. Špecifický charakter poskytovaných služieb ako je zabezpečenie služieb pri nakladaní s biologicky rozložiteľným kuchynským odpadom z domácností (zber, preprava a ďalšie nakladanie za účelom jeho zhodnotenia ) na území mesta Piešťany, vrátane mestskej časti Kocurice nie je možné deliť na časti. Verejný obstarávateľ má záujem poskytovať kvalitnú a stabilnú službu obyvateľom, ktorú môže garantovať iba jedným zmluvným partnerom zodpovedným za celý predmet zákazky.