Výberové konanie

VK/2020/421 - Å¡tátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2020/421 - Å¡tátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspeÅ¡né
Druh výberového konania:
vonkajÅ¡ie výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
3. Február 2020
Termín na podanie žiadosti:
17. Február 2020

Služobný úrad:
Úrad pre verejné obstarávanie
Sídlo služobného úradu:
Ružová dolina  10 Bratislava - mestská časť Ružinov 821 09
Organizačný útvar:
odbor vestníka a zoznamov
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci všetkých služobných úradov a občania podľa § 2 zákona o štátnej službe, ktorí sa uchádzajú o prijatie do štátnej služby

Odbor štátnej služby:
2.16 - Verejné obstarávanie
Funkcia:
štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Ružová dolina 10 Bratislava - mestská časť Ružinov 821 09

Najnáročnejšia činnosť:

• Tvorba štátnej politiky vo vymedzenom úseku štátnej správy alebo vykonávania štátnych záležitostí na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti, alebo na úrovni iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.
• Koordinovanie celoštátneho alebo medzištátneho systému s najširšími vonkajšími a vnútornými väzbami na ďalšie systémy rôznych odborov a smerov s dôsledkami za rozhodnutia s celoštátnym alebo medzinárodným dosahom na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.
• Koncepčné alebo metodické činnosti na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.

Detaily:

• Tvorba štátnej politiky v oblasti zberu, vyhodnocovania a analytiky údajov, ktoré sú potrebné na plnenie úloh úradu vyplývajúcich z programových vyhlásení vlády Slovenskej republiky, uznesení vlády Slovenskej republiky a iných zásadných dokumentov a pri príprave návrhov politík, riešení a reforiem, vypracovanie koncepcií a analýz v danej oblasti.
• Koordinovanie celoštátneho alebo medzištátneho systému v oblasti určených štatistických a analytických zisťovaní vo verejnom obstarávaní s najširšími vonkajšími a vnútornými väzbami na ďalšie zložité rozsiahle systémy v tejto oblasti s dôsledkami za rozhodnutia s celoštátnym a medzinárodným dosahom na úrovni ostatného ústredného orgánu štátnej správy.
• Tvorba koncepčných a zásadných dokumentov v oblasti analytických a štatistických zisťovaní vo verejnom obstarávaní vydávaných ústredným orgánom štátnej správy a ich predkladanie na prerokovanie vo vláde SR a príslušným orgánom EÚ. Komplexné zabezpečovanie štatistického zisťovania o použitých postupoch verejného obstarávania, spracovanie štatistických správ predkladaných Európskej komisii, vrátane vypracovania vecných stanovísk k predkladaným materiálom. Vypracovanie monitorovacej správy o nedostatkoch vo verejnom obstarávaní na základe poznatkov a zistení úradu a iných kontrolných orgánov štátnej správy a ostatných nezrovnalostiach vo verejnom obstarávaní pre Európsku komisiu.
• Koordinovanie spolupráce a spolupráca s nadnárodnými a zahraničnými inštitúciami riadiacimi verejné obstarávanie v oblasti zberu dát a štatistického zisťovania, vrátane harmonizácie predpisov v uvedenej oblasti.
• Koordinácia a tvorba analýz: údajov, potrebných na plnenie úloh vyplývajúcich z programových vyhlásení vlády SR, uznesení vlády SR a iných zásadných dokumentov; legislatívno-právnych noriem pre oblasť verejného obstarávania; vývoja významných politík v pôsobnosti úradu a sekundárnych politík verejného obstarávania; vplyvu zákonných zmien a úprav na procesy verejného obstarávania a pri návrhoch na zmenu legislatívy; účinnosť doteraz prijatých opatrení v oblasti verejného obstarávania v súlade s platnými predpismi pre vládu SR a pre príslušné orgány EÚ.
• Tvorba analýz a vyhodnocovanie: súdnych rozhodnutí na úrovni Slovenskej republiky a Európskej únie a ich vplyv na rozhodovaciu činnosť úradu; rozhodnutí úradu, častosť opakujúcich sa pochybení a identifikácia možných rizík; informácií týkajúcich sa verejného obstarávania v súvislosti s rozhodovaním Rady úradu (o odvolaniach, o agende týkajúcej sa referencií), s prípravou legislatívy verejného obstarávania, prípravou výkladových stanovísk, riešením problematických otázok aplikácie pravidiel verejného obstarávania a prípravou školiacich aktivít pre verejných obstarávateľov a obstarávateľov na základe získaných informácií a požiadaviek praxe.
• Stanovenie prognóz strednodobých a dlhodobých potrieb a s tým súvisiacich úloh; dohliadanie na vykonávanie ex ante a ex post hodnotenia dopadov opatrení a legislatívnych zmien vo verejnom obstarávaní.
• Tvorba analýz obstarávaných komodít (množstvo a finančný objem), tvorba benchmarky pri vhodných komoditách, cenové mapy vybraných komodít.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

- zákon č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,
- MS Office – pokročilý, so zmeraním na využívanie pokročilých nástrojov v MS Excel
- Jazyk SQL - základy

- Svedomitosť a spoľahlivosť, Samostatnosť, Analytické, koncepčné a strategické myslenie


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Úrad pre verejné obstarávanie Ružová dolina 10 821 09 Bratislava - mestská časť Ružinov
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
marec 2020
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Úrad pre verejné obstarávanie Ružová dolina 10 821 09 Bratislava - mestská časť Ružinov
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Soňa Repková
Telefónne číslo:
+421250264272