Výberové konanie

VK/2019/7716 - hlavný štátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2019/7716 - hlavný štátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspešné
Druh výberového konania:
vonkajšie výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
20. November 2019
Termín na podanie žiadosti:
2. December 2019

Služobný úrad:
Úrad pre verejné obstarávanie
Sídlo služobného úradu:
Bratislava 10 Bratislava - mestská časť Ružinov 821 09
Organizačný útvar:
odbor dohľadu, oddelenie dohľadu IX a ex ante posúdenia
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci všetkých služobných úradov a občania podľa § 2 zákona o štátnej službe, ktorí sa uchádzajú o prijatie do štátnej služby

Odbor štátnej služby:
2.16 - Verejné obstarávanie
Funkcia:
hlavný štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
dočasná štátna služba na zastupovanie štátneho zamestnanca, ktorý je na materskej dovolenke, rodičovskej dovolenke, alebo na dovolenke, ktorá bezprostredne nadväzuje na materskú dovolenku alebo na rodičovskú dovolenku
Miesto výkonu:
Ružová dolina 10 Bratislava - mestská časť Ružinov 821 09

Najnáročnejšia činnosť:

• Koncepčná a koordinačná činnosť v oblasti štátnej služby na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy alebo orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni.
• Kontrolná, inšpekčná, dozorná činnosť, vedenie vykonávania vnútorného auditu alebo vedenie vykonávania vládneho auditu alebo metodické usmerňovanie kontrolnej činnosti, vnútorného auditu alebo vládneho auditu s celospoločenským dosahom na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.
• Koordinovanie celoštátneho alebo medzištátneho systému a určovanie zásad alebo postupov čerpania prostriedkov Európskej únie na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.

Detaily:

• Plnenie úloh úradu na úseku tvorby štátnej politiky, koncepcií, systémových analýz, programov rozvoja a koordinácie systému a výkonu v oblasti konania o preskúmanie úkonov kontrolovaného vo verejnom obstarávaní.
• Zabezpečovanie konania o námietkach, výkonu kontroly a konania o preskúmanie úkonov kontrolovaného.
• Spolupráca a súčinnosť pri výkone kontroly a pri konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného s inými kontrolnými orgánmi, ako aj s riadiacimi orgánmi, sprostredkovateľskými orgánmi, implementačnými agentúrami a inými orgánmi, na základe uzavretej dohody o spolupráci.
• Príprava a vypracovávanie návrhov rozhodnutí a iných písomností v konaní o námietkach, pri výkone kontroly a v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného alebo súvisiacich s týmto konaním a ich predkladanie vedúcemu oddelenia, príprava rozhodnutí na zverejnenie na webovom sídle úradu, ako aj zabezpečovanie ďalších súvisiacich vnútorných postupov úradu.
• V rámci konania o námietkach, výkonu kontroly a v rámci konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného sledovanie a preskúmavanie uplatňovania princípu rovnakého zaobchádzania, princípu nediskriminácie hospodárskych subjektov, princípu transparentnosti, princípu proporcionality a princípu hospodárnosti a efektívnosti v procesoch verejného obstarávania.
• Vykonávanie činností, postupov a úkonov v rámci oddelenia dohľadu tak, aby v konaní o námietkach, pri výkone kontroly a v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného boli dodržané lehoty vyplývajúce zo zákona o verejnom obstarávaní.
• Činnosť kontrolnej skupiny pri výkone kontroly vo vyhlásených postupoch verejného obstarávania alebo pri zadávaní zákaziek u verejných obstarávateľov, obstarávateľov alebo osôb podľa § 7 zákona o verejnom obstarávaní.
• Vypracovávanie stanovísk a podstanovísk na základe dožiadania iných útvarov úradu, súdov, prokuratúry, iných štátnych orgánov a ďalších inštitúcií a na základe ich oprávneného dožiadania predkladanie príslušnej dokumentácie.
• Vybavovanie požiadaviek orgánu Európskej únie o nápravu podľa zákona o verejnom obstarávaní, vypracovávanie podkladov, resp. podieľanie sa na vypracovávaní oznámení a informácií súvisiacich s opravným mechanizmom podľa zákona o verejnom obstarávaní a predkladanie príslušnej dokumentácie.
• Preskúmavanie postupu verejných obstarávateľov, obstarávateľov a osôb podľa § 8 (7) zákona o verejnom obstarávaní z hľadiska dodržiavania zákona o verejnom obstarávaní.
• Zabezpečovanie zverejnenia informácií o začatí konania o preskúmanie úkonov kontrolovaného, o vydaní predbežného opatrenia, vrátane informácie o tom, že úrad rozhodnutím o predbežnom opatrení rozhodol, že lehoty, ktoré určil kontrolovaný a lehoty kontrolovanému neplynú a tiež informácií o poslednom dni lehoty na vydanie rozhodnutia v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného vo vestníku. Zároveň zabezpečovanie zverejnenia rozhodnutí vydaných v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného na webovom sídle úradu.
• Pri zistení, že verejný obstarávateľ, obstarávateľ alebo osoba podľa § 8 (7) zákona o verejnom obstarávaní v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní uzavrela zmluvu, koncesnú zmluvu, rámcovú dohodu alebo dodatok k zmluve, koncesnej zmluve alebo rámcovej dohode, zabezpečenie postúpenia výsledných materiálov z vykonanej kontroly preukazujúcich predmetné zistenie odboru legislatívno-právnemu na spracovanie návrhu na určenie neplatnosti zmluvy.
• Zabezpečenie výkonu kontroly pred uzavretím zmluvy alebo kontroly po uzavretí zmluvy z vlastného podnetu úradu; v prípade postúpenia oznámenia podľa čl. 14 ods. 4 písm. f), g) a h) Organizačného poriadku je povinnosť vydať oznámenie o začatí kontroly bezodkladne po jeho postúpení.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

• znalosť zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov;
• znalosť zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov;
• znalosť zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok);

• samostatnosť; analytické, koncepčné a strategické myslenie; adaptabilita a flexibilita


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Úrad pre verejné obstarávanie Ružová dolina 10 821 09 Bratislava - mestská časť Ružinov
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
december 2019
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Úrad pre verejné obstarávanie Ružová dolina 10 821 09 Bratislava - mestská časť Ružinov
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Soňa Repková
Telefónne číslo:
+421250264272