Výberové konanie

VK/2024/404 - hlavný radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2024/404 - hlavný radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspeÅ¡né
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
25. Január 2024
Termín na podanie žiadosti:
2. Február 2024

Služobný úrad:
Hlavný banský úrad
Sídlo služobného úradu:
Kammerhofská 25 Banská Štiavnica 96901
Organizačný útvar:
Obvodný banský úrad, Bratislava
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.04 - Hospodárstvo, správa a privatizácia národného majetku, regulácia sieťových odvetví
Funkcia:
hlavný radca - obvodný banský inšpektor
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Mlynské nivy  44/b Bratislava - mestská časť Ružinov 82715

Najnáročnejšia činnosť:

Špecializovaná činnosť v príslušnom odbore štátnej služby spočívajúca najmä v analytickej a syntetickej činnosti vo vyhodnocovaní výsledkov a v príprave podkladov na rozhodovanie v pôsobnosti orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.

Detaily:

Príprava podkladov pre koncepčnú a normotvornú odbornú činnosť v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a bezpečnosti prevádzky, bezpečnosti technických zariadení, požiarnej ochrany v podzemí a pracovných podmienok v rámci pôsobnosti OBÚ; vedenie základnej dokumentácie oddelenia; vykonávanie prehliadok pracovísk, činností a technických zariadení v rámci pôsobnosti OBÚ. Vykonáva prehliadky objektov, zariadení a pracovísk so zameraním na plnenie povinností zamestnávateľa vyplývajúce z banského zákona, zákona SNR č. 51/1988 Zb. ak upravujú bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci, bezpečnosť prevádzky, ako aj iných všeobecne záväzných predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, bezpečnosti technických zariadení a pracovných podmienok vrátane predpisov o požiarnej ochrane v podzemí. Vyšetruje príčiny vzniku závažného pracovného úrazu, ktorého dôsledkom nastala smrť, alebo pri ktorom došlo k ťažkej ujme na zdraví a vyšetruje príčiny vzniku havárie. Nariaďuje opatrenia na odstránenie ziste¬ných závad a nedostatkov, a nariadenia na zastavenie prevádzky organizácie alebo jej časti, prípadne technických zariadení, ak sa zistia závady, ktoré zrejme a bezprostredne ohrozujú verejný záujem, najmä bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci, bezpečnosť prevádzky a technických zriadení, prípadne majetku a ktoré nemožno ihneď odstrániť, a to až do odstránenia závad.
Výkon inšpekčnej, koncepčnej a normotvornej odbornej činnosti v oblasti ochrany a využívania nerastných surovín a výbušnín, výbušných predmetov, munície a úhrad za dobývacie priestory a za vydobyté nerasty. Vykonáva prehliadky objektov, zariadení a pracovísk so zameraním na plnenie povinností zamestnávateľa vyplývajúce pre nich z banského zákona, zákona č. 51/1988 Zb. , zákona č. 58/2014 Z. z. ak upravujú ochranu a využívanie ložísk nerastov, bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci, bezpečnosť prevádzky, zabezpečenie chránených objektov a záujmov pred účinkami banskej činnosti, pri výrobe, uskladňovaní a používaní výbušnín, výbušných predmetov a munície, ako aj iných všeobecne záväzných právnych predpisov. Vyšetruje príčiny vzniku závažného pracovného úrazu, ktorého dôsledkom nastala smrť, alebo pri ktorom došlo k ťažkej ujme na zdraví a vyšetruje príčiny vzniku havárie. Určuje chránené ložiskové územie jeho zmenu alebo zrušenie a vedie ich evidenciu. Určuje dobývacie priestory jeho zmenu alebo zrušenie a vedie ich evidenciu; vydáva predchádzajúce rozhodnutie na zmluvný prevod dobývacieho priestoru. V rámci inšpekčnej činnosti preveruje podania fyzických osôb a právnických osôb, ktoré upozorňujú na porušovanie všeobecne záväzných právnych predpisov uvedených v § 39 ods. 1 zákona č. 51/1988 Zb. organizáciami, pri vykonávaní banskej činnosti alebo činnosti vykonávanej banským spôsobom, alebo inej činnosti upravenej týmto zákonom. Vykonáva správu úhrad za dobývacie priestory, úhrad za nerasty vydobyté z výhradných ložísk a úhrad za uskladňovanie plynov, alebo kvapalín v prírodných horninových štruktúrach a v podzemných priestoroch. Vedie základnú dokumentáciu útvaru hlavného obvodného banského inšpektora.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

Znalosť zákona č. 71/1967 Z. z. Zákon o správnom konaní (správny poriadok); zákona č. 460/1992 Zb. Ústava Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov, zákona SNR č. 51/1988 Zb. o banskej činnosti, výbušninách a o štátnej banskej správe , zákona č. 44/1988 Zb. o ochrane a využití nerastného bohatstva (banský zákon), zákona č. 55/2017 Z. z. o štátne službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Požadované schopnosti : Svedomitosť a spoľahlivosť, samostatnosť, schopnosť pracovať pod tlakom, analytické, koncepčné a strategické myslenie, komunikačné zručnosti.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Hlavný banský úrad Kammerhofská 25 96901 Banská Štiavnica
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
február 2024
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Hlavný banský úrad Kammerhofská 25 96901 Banská Štiavnica
Spôsob vykonania výberového konania:
ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Ing. Alena Sombathyová
Telefónne číslo:
+421456782206