Výberové konanie

VK/2018/4913 - hlavný štátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2018/4913 - hlavný štátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspešné
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
26. Júl 2018
Termín na podanie žiadosti:
3. August 2018

Služobný úrad:
Úrad pre verejné obstarávanie
Sídlo služobného úradu:
Ružová dolina 10 Bratislava - mestská časť Ružinov 821 09
Organizačný útvar:
odbor dohľadu
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.16 - Verejné obstarávanie
Funkcia:
hlavný štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
dočasná štátna služba na zastupovanie štátneho zamestnanca, ktorý je na materskej dovolenke, rodičovskej dovolenke, alebo na dovolenke, ktorá bezprostredne nadväzuje na materskú dovolenku alebo na rodičovskú dovolenku
Miesto výkonu:
Ružová dolina  10 Bratislava - mestská časť Ružinov 821 09

Najnáročnejšia činnosť:

• Koncepčná a koordinačná činnosť v oblasti štátnej služby na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy alebo orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni.
• Kontrolná, inšpekčná, dozorná činnosť, vedenie vykonávania vnútorného auditu alebo vedenie vykonávania vládneho auditu alebo metodické usmerňovanie kontrolnej činnosti, vnútorného auditu alebo vládneho auditu s celospoločenským dosahom na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.
• Koordinovanie celoštátneho alebo medzištátneho systému a určovanie zásad alebo postupov čerpania prostriedkov Európskej únie na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.

Detaily:

• Tvorba stratégie a štátnej politiky v oblasti verejného obstarávania na úrovni ostatného ústredného orgánu štátnej správy.
• Tvorba štátnej politiky vrátane koncepčnej činnosti na úrovni ostatného ústredného orgánu štátnej správy.
• Právne zastupovanie ostatného ústredného orgánu štátnej správy pred súdmi Slovenskej republiky na úrovni ostatného ústredného orgánu štátnej správy.
• Koordinovanie celoštátneho alebo medzištátneho kontrolného systému vo verejnom obstarávaní s najširšími vonkajšími a vnútornými väzbami na ďalšie zložité a rozsiahle systémy rôznych odborov a smerov s dôsledkami za rozhodnutia s celoštátnym a medzinárodným dosahom na úrovni ostatného ústredného orgánu štátnej správy.
• Koncepčné systémové spracúvanie poznatkov z koordinovania celoštátneho alebo medzištátneho kontrolného systému s vyústením návrhov na tvorbu stratégie a štátnej politiky a legislatívneho riešenia v oblasti konania o preskúmanie úkonov kontrolovaného.
• Spolupráca s jednotlivými ústrednými orgánmi štátnej správy a súčinnosť s inými kontrolnými orgánmi v rámci kontroly verejného obstarávania.
• Koncepčná a koordinačná činnosť v oblasti kontroly a výmeny poznatkov z vykonaných kontrol s dôrazom na zvyšovanie odbornej spôsobilosti zamestnancov.
• Tvorba legislatívnych dokumentov, všeobecne záväzných právnych predpisov pre oblasť verejného obstarávania, vecné a legislatívne riešenie vrátane harmonizácie predpisov s medzinárodnými resp. európskymi normami.
• Riadenie činnosti kontrolnej skupiny pri výkone kontroly vo vyhlásených postupoch verejného obstarávania alebo pri zadávaní zákaziek u verejných obstarávateľov, obstarávateľov alebo osôb podľa § 7 zákona o verejnom obstarávaní.
• Vykonávanie kontroly vo verejnom obstarávaní (pred uzavretím zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody a pred ukončením súťaže návrhov, po uzavretí zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody, po ukončení súťaže návrhov a po zrušení postupu zadávania zákazky a súťaže návrhov) z hľadiska zisťovania súladu postupu kontrolovaného s ustanoveniami zákona o verejnom obstarávaní a dodržiavania zásad a pravidiel verejného obstarávania v určených lehotách.
• Zabezpečuje konanie o preskúmanie úkonov kontrolovaného pred uzavretím zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody, pred ukončením súťaže návrhov, pred zadaním zákazky na základe rámcovej dohody alebo pred ukončením postupu inovatívneho partnerstva a vedenia konania o preskúmanie úkonov kontrolovaného po uzavretí zmluvy, koncesnej zmluvy alebo rámcovej dohody, po ukončení súťaže návrhov, po zadaní zákazky na základe rámcovej dohody, po ukončení postupu inovatívneho partnerstva z hľadiska zisťovania súladu postupu kontrolovaného s ustanoveniami zákona o verejnom obstarávaní a dodržiavanie zásad a pravidiel verejného obstarávania v určených lehotách.
• Pripravuje návrhy rozhodnutí a iných písomností v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného alebo súvisiace s týmto konaním.
• Zabezpečuje zverejnenie informácií o začatí konania o preskúmanie úkonov kontrolovaného, o vydaní predbežného opatrenia vrátane informácie o tom, že úrad rozhodnutím o predbežnom opatrení rozhodol, že lehoty, ktoré určil kontrolovaný, a lehoty kontrolovanému neplynú a tiež informáciu o poslednom dni lehoty na vydanie rozhodnutia v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného vo vestníku.
• Zabezpečuje zverejnenie rozhodnutí vydaných v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného na webovom sídle úradu.
• Vydávanie rozhodnutí v správnom konaní o uložení poriadkovej pokuty podľa zákona o verejnom obstarávaní.
• Vedenie evidencie vydaných rozhodnutí v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného, rozhodnutí o uložení poriadkovej pokuty, vyznačovanie právoplatnosti a vykonateľnosti rozhodnutí a postúpenie rozhodnutí príslušným útvarom úradu.
• Vybavuje požiadavky orgánu Európskej únie podľa zákona o verejnom obstarávaní o nápravu, vypracováva podklady, resp. podieľa sa na vypracovaní oznámení a informácií súvisiacich s opravným mechanizmom podľa zákona o verejnom obstarávaní a predkladá príslušnú dokumentáciu.
• Vykonávanie oprávnených činností za základe dožiadaní riadiacich orgánov, sprostredkovateľských orgánov, implementačných agentúr a iných orgánov štátnej správy, na základe uzavretej dohody o spolupráci.
• Spolupráca s jednotlivými riadiacimi orgánmi, sprostredkovateľskými orgánmi, implementačnými agentúrami a inými orgánmi štátnej správy pri konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného na základe uzavretej dohody o spolupráci.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

• znalosť zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov;
• znalosť zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov;
• znalosť zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok);
• znalosť zákona č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov;

•schopnosť pracovať pod tlakom; rozhodovacia schopnosť; analytické, koncepčné a strategické myslenie


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Úrad pre verejné obstarávanie Ružová dolina 10 821 09 Bratislava - mestská časť Ružinov
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
august / september 2018
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Úrad pre verejné obstarávanie Ružová dolina 10 821 09 Bratislava - mestská časť Ružinov
Spôsob vykonania výberového konania:
ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Soňa Repková
Telefónne číslo:
+421250264272