Výberové konanie

VK/2018/4309 - štátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2018/4309 - štátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspešné
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
29. Jún 2018
Termín na podanie žiadosti:
9. Júl 2018

Služobný úrad:
Úrad podpredsedu vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu
Sídlo služobného úradu:
Štefánikova 15 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81105
Organizačný útvar:
Stále zastúpenie SR pri EÚ v Bruseli
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.25 - Zahraničné veci
Funkcia:
štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Štefánikova 15 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81105

Najnáročnejšia činnosť:

Tvorba štátnej politiky vo vymedzenom úseku štátnej správy na úrovni ministerstva a ÚOŠS v oblasti európskych záležitostí vykonávaná v zahraničí. Koordinovanie celoštátneho alebo medzištátneho systému s najširšími vonkajšími a vnútornými väzbami na ďalšie systémy rôznych odborov a smerov s dôsledkami za rozhodnutia s celoštátnym alebo medzinárodným dosahom na úrovni ministerstva a ÚOŠS v oblasti európskych záležitostí vykonávané v zahraničí. Koordinovanie štátnej služby alebo častí zložitých systémov na úrovni ministerstva a ÚOŠS v oblasti európskych záležitostí vykonávané v zahraničí.

Detaily:

Podieľa sa na príprave podkladov a formovaní návrhu rámcovej pozície SR, stanovísk a návrhov inštrukcií a mandátu v oblasti regionálnej politiky EÚ s dôrazom na aktivity voči Európskemu parlamentu a Výboru regiónov EÚ; v rámci zverenej agendy (regionálna politika) sa podieľa na koordinácii činnosti ÚOŠS; zabezpečuje a zodpovedá za spracovanie a výkon agendy vo vzťahu k európskym inštitúciám (primárne EP a Výbor regiónov), predsedníckej krajine, ako aj členským štátom EÚ; spolupracuje s Výborom regiónov EÚ a regionálnymi zastúpeniami v Bruseli, vrátane zastúpení slovenských regiónov; koordinuje postup a presadzuje zahranično-politické zámery SR v oblasti svojho pôsobenia v pracovných skupinách a výboroch EK a Rady EÚ a pri tvorbe legislatívnych opatrení a ďalších záväzných dokumentov EÚ s medzinárodným dosahom a pôsobnosťou pre SR; v prípade potreby sa podieľa na príprave podkladov a zúčastňuje sa na rokovaniach pracovných skupín (PS pre štrukturálne opatrenia, PS pre najvzdialenejšie regióny) a výborov EK a Rady EÚ (GAC) v oblasti zverenej agendy, podľa potreby sa zúčastňuje na rokovaniach COREPER; zabezpečuje stykovú činnosť vo vzťahu k predstaviteľom inštitúcií EÚ, predstaviteľom SZ ako aj ďalších relevantných profesných organizácií pri EÚ; spolupracuje a pripravuje podklady, komplexne plní a zabezpečuje prípravu rokovaní predstaviteľov SR v inštitúciách EÚ v oblasti zverenej agendy vrátane organizačnej a protokolárnej prípravy; podieľa sa na príprave a realizácii medzinárodných zmluvných dokumentov; samostatne vypracúva analytické a spravodajsko-informačné materiály pre MZVaEZ SR a ÚOŠS, sleduje zverenú agendu aj vo vzťahu k Európskemu parlamentu; Koordinácia nástrojov podpory EÚ; spracováva podkladové a sumarizačné materiály pre SZ súvisiace s rokovaniami na úseku regionálnej politiky EÚ (napr. prehľady stanovísk a pozícií jednotlivých inštitúcií EÚ a členských štátov EÚ).


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Anglický (C1 – Úroveň pokročilá)
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
vyžaduje sa pre stupeň utajenia „Dôverné“ u vybraného úspešného uchádzača po jeho prijatí na obsadzované miesto

Ďalšie požiadavky:

Certifikát EU Confidential.
Požadované odborné vedomosti: Zákon č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Partnerská dohoda SR na roky 2014 – 2020. Systém riadenia európskych štrukturálnych a investičných fondov na programové obdobie 2014 – 2020. Stratégia financovania štrukturálnych fondov a Kohézneho fondu pre programové obdobie 2014 – 2020. Nariadenie EP a Rady (EÚ) č. 1303/2013. Nariadenie EP a Rady (EÚ) č. 1300/2013 o Kohéznom fonde. Nariadenie EP a Rady (EÚ) č. 1301/2013 o Európskom fonde regionálneho rozvoja. Nariadenie EP a Rady (EÚ) č. 1304/2013 o Európskom sociálnom fonde. Nariadenie EP a Rady (EÚ) č. 1299/2013 o osobitných ustanoveniach na podporu cieľa Európska územná spolupráca z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Nariadenie EP a Rady (ES) č. 1082/2006 o Európskom zoskupení územnej spolupráce. Programy SR pre európske štrukturálne a investičné fondy na programové obdobie 2014 – 2020. Nariadenie Rady (EÚ, EURATOM) č. 1311/2013, ktorým sa ustanovuje viacročný finančný rámec na roky 2014 – 2020. Návrh legislatívneho balíka EÚ pre politiku súdržnosti na roky 2021 – 2027 (Návrh nariadenia o spoločných ustanoveniach pre všetky fondy EÚ v spoločnom riadení - všeobecné nariadenie. Návrh spoločného nariadenia o EFRR a KF, Návrh nariadenia o ESF+, návrh nariadenia o Európskej územnej spolupráci, Návrh nariadenia o mechanizme na prekonávanie právnych a administratívnych prekážkach v cezhraničných regiónoch). Východisková pozícia Slovenskej republiky k politike súdržnosti Európskej únie po roku 2020 - Návrh legislatívnych predpisov EÚ k viacročnému finančnému rámcu EÚ na programové obdobie 2021 - 2027.
Schopnosti a osobnostné vlastnosti: sebadôvera, svedomitosť a spoľahlivosť, samostatnosť, motivácia, adaptabilita a flexibilita, schopnosť pracovať pod tlakom, komunikačné zručnosti, analytické, koncepčné a strategické myslenie.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Štefánikova 15 81105 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
júl 2018
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Štefánikova 15 81105 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mgr. Adriana Červeňová
Telefónne číslo:
+421220928246