Vyhlásené obstarávanie

Vranov nad Topľou – protipovodňová ochrana časti Čemerné na vodnom toku Lomnica


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, štátny podnik
Typ obstarávania:
Stavebné práce
EU fondy:
Áno
Odhadovaná suma(Bez DPH):
318 365,37
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
45246400-7
Elektronická aukcia:
Nie
Rámcová dohoda:
Neuvedené
Postup:
Dátum vyhlásenia:
10. September 2014
Lehota na predkladanie ponúk:
2. Október 2014
Dátum otvárania ponúk:
2. Október 2014
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, štátny podnik, Odštepný závod Košice, Ďumbierska 14, 041 59 Košice, zasadačka na prízemí administratívnej budovy.
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
Rozdelenie na časti:
Neuvedené
Zrýchlený postup:
Neuvedené
Dohoda o vládnom obstarávaní:
Neuvedené
Opakované obstarávanie:
Neuvedené
Chránená dielňa:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Neuvedené
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Neuvedené
Elektronické platby:
Neuvedené

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Najnižšia cena
    Detailné kritéria vo vestníku chýbajú

Opis obstarávania

Vodohospodársky významný tok Lomnica sa v riešenom úseku nachádza v k. ú. Čemerné a zaúsťuje do Tople v rkm 18,8. Vzhľadom k opakujúcim sa povodňovým stavom v prípade veľkých prietokov na Topli a vzdutí hladiny smerom proti toku Lomnica sú navrhnuté protipovodňové úpravy. Začiatok úpravy je st. rkm 0,045. V tomto bode začína realizácia pravobrežného oporného múra, ktorý bude zaviazaný do hrádzky na ľavom brehu Tople. Celková dĺžka oporného múra je 106,7 m, s ukončením v staničení rkm 0,150. Oporný múrik je lomený (preto súčet od rkm od 0,045 po 0,150 a dĺžka múrika 106,7 m matematicky nesúhlasí). Začiatok a koniec oporného múrika je v kolmom priemete v uvedených rkm. V opornom múre navrhnuté vynechanie dvoch polí šírky 3,5 m, do ktorého bude v prípade potreby vložené mobilné hradenie. V staničení rkm 0,045-0,150, kde bude realizovaný oporný múrik, je koryto zarastené náletovými drevinami a kríkmi, ktorých výrub si nevyžaduje povolenia a súčasne znižujú prietokovú kapacitu koryta. Odstránenie drevín sa vykoná z pravého brehu v šírke 4 m. Na ľavom brehu v staničení rkm 0,155 do 0,160 je navrhnutý oporný múr . Od staničenia rkm 0,160 v dĺžke 200 m je na úrovni brehovej čiary navrhnutý základový pás pre osadenie mobilného protipovodňového hradenia. Pre mobilné protipovodňové hradenie boli dimenzované pätky zo železobetónu tr. C25/30 pre osadenie stĺpikov. Medzi pätkami bude realizovaný základový pás z prostého betónu. V rámci prác na základovom páse budú v konštrukcii zabetónované nerezové kotviace dosky (osová vzdialenosť 3,5 m) a prvky pre ukotvenie sťahovacích zariadení. Samotný systém mobilného hradenia je tvorený systémom stĺpikov a hradidiel. Stĺpiky sú z pozinkovanej ocele tvaru H a do kotviacich dosiek sa uchytávajú pomocou skrutiek. Do stĺpikov sa zasúvajú hliníkové hradidlá s tesnením dĺžky 3,5 m. Spodné hradidlo má prahové tesnenie pre vyrovnanie nerovnomerností do 15 mm. Hradidlá sú zaistené pomocou sťahovacieho zariadenia ukotveného do základového pásu. Výška stĺpikov je 1,60 m, hradidlá 200x100 mm, šírky 3,5 m na dĺžke úpravy 200 m. Počet hradidiel v príslušnom poli závisí od úrovne hornej hrany základového pásu a max. kóty pre ochranu územia (130,00 m.n.m.). Skladovanie stĺpikov, hradidiel a sťahovacích zariadení navrhujeme v skladovacích kontajneroch 2 ks na paletách usporiadaných podľa jednotlivých dielov.

Doplňujúce informácie

Predmet zákazky bude financovaný z finančných prostriedkov verejného obstarávateľa a spolufinancovaný z finančných prostriedkov pridelených verejnému obstarávateľovi z fondov EÚ v zmysle platných predpisov, 2410000 OP Životné prostredie, Prioritná os 2 Ochrana pred povodňami, opatrenie 2.1 Preventívne opatrenia na ochranu pred povodňami, kód výzvy OPŽP-PO2-14-1, názov projektu Kružlov - protipovodňové opatrenia v intraviláne obce. Finančné plnenie zmluvnej ceny sa bude realizovať v EUR pričom lehota splatnosti faktúr bude 60 dní odo dňa doručenia. Podmienky financovania a platobné dojednania budú podrobne uvedené v súťažných podkladoch. 1.) Verejný obstarávateľ požaduje, aby úspešný uchádzač ako zhotoviteľ predmetných prác mal uzatvorené poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú podnikateľom v predmete zákazky v minimálnej výške 300 tis. EUR, alebo ekvivalent v inej mene, počas celej doby realizácie stavby. 2.) Predmet zákazky sa realizuje v rámci štrukturálnych fondov EÚ, 2410000 OP Životné prostredie, Prioritná os 2 Ochrana pred povodňami, opatrenie 2.1 Preventívne opatrenia na ochranu pred povodňami, kód výzvy OPŽPPO2- 14-1, názov projektu Kružlov - protipovodňové opatrenia v intraviláne obce, a preto sa zhotoviteľ zaväzuje: a) pristúpiť na zmenu zmluvy o dielo, v prípade, že táto zmena bude vyvolaná zmenou zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku (NFP), ktorú má verejný obstarávateľ uzavretú poskytovateľom NFP alebo zmenou príručky pre prijímateľa NFP, b) strpieť výkon kontroly/auditu/overovania súvisiaceho s predmetom plnenia počas platnosti a účinnosti zmluvy o poskytnutí NFP, ktorú má verejný obstarávateľ uzatvorenú s poskytovateľom nenávratných finančných príspevkov, a to oprávnenými osobami a poskytnúť im všetku potrebnú súčinnosť. Zhotoviteľ je povinný tento záväzok kontrahovať aj v zmluvách so svojimi subdodávateľmi. S úspešným uchádzačom bude uzavretá zmluva o dielo len v prípade zabezpečenia spolufinancovania projektu zo zdrojov Kohézneho fondu a štátneho rozpočtu na predmetnú zákazku v celom rozsahu oprávnených nákladov z hodnoty zákazky.