Výberové konanie

VK/2020/506 - odborný radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2020/506 - odborný radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspeÅ¡né
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
7. Február 2020
Termín na podanie žiadosti:
14. Február 2020

Služobný úrad:
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Pribinova 2 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81272
Organizačný útvar:
oddelenie personálne Centra podpory Banská Bystrica
Nadriadený organizačný útvar:
Centrum podpory Banská Bystrica
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
1.01 - Riadenie štátnej služby
Funkcia:
odborný radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
9. mája 1 Banská Bystrica 974 86

Najnáročnejšia činnosť:

Samostatné ucelené odborné činnosti v príslušnom odbore štátnej služby alebo v príslušnom úseku štátnej správy. Riadenie, koordinovanie a usmerňovanie aktivít vo vymedzenom úseku. Samostatné odborné špecializované činnosti spočívajúce najmä v analytickej činnosti, vo vyhodnocovaní výsledkov a v príprave podkladov na rozhodovanie vo vymedzenom úseku štátnej správy. Kontrolná činnosť vrátane vydávania rozhodnutí vo vymedzenom úseku štátnej správy.

Detaily:

Vykonáva administratívnoprávnu agendu vo veciach uplatňovania štátnozamestnaneckých a pracovnoprávnych vzťahov zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme Krajského riaditeľstva PZ (ďalej len „KR PZ“), Centra podpory Banská Bystrica (ďalej len „CP“) a Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Banská Bystrica (ďalej len „RHCP“). Koordinuje a zodpovedá za výkon personálnych činností na KR PZ, CP a RHCP. Zabezpečuje komplexné činnosti spojené s prijímaním štátnych zamestnancov a zamestnancov do pracovného pomeru a ukončením pracovného pomeru v súlade s ustanoveniami všeobecných záväzných právnych predpisov. Sprostredkúva vzdelávanie zamestnancov KR PZ, CP a RHCP. Zabezpečuje výkon analytických prác a prípravu dát pre personálnu databázu a jej udržiavanie.
Spracováva podklady k návrhom na vykonanie organizačných zmien a systemizačných zmien v tabuľkách zloženia a počtov KR PZ a CP dotýkajúcich sa štátnych zamestnancov a zamestnancov. Zabezpečuje absolventskú prax a odbornú prax študentov stredných a vysokých škôl. Zodpovedá za ochranu osobných údajov personálnej agendy na KR PZ, CP a RHCP.
Zabezpečuje podklady pri plnení úloh zamestnávateľa v zmysle zákona o službách zamestnanosti (povinný podiel zamestnávania občanov so ZPS). Zabezpečuje služobné preukazy štátnych zamestnancov a zamestnancov. Posudzuje nároky na dovolenku, na poskytovanie pracovného voľna, rodičovskej dovolenky a pod. v zmysle platných predpisov.
Nahráva údaje vyplývajúce z personálnej činnosti do IIS SAP. Zabezpečuje prijímanie zamestnancov na základe dohôd mimo pracovného pomeru. Plní úlohy spojené s vedením personálnej evidencie a personálnych spisov zamestnancov a ich archiváciou.
Plní povinností vyplývajúce zo zákona č. 461/2003 z.z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a zo zákona č. 580/2004 Z.z. o zdravotnom poistení v znení neskorších predpisov, zabezpečuje absolventskú prax a odbornú prax študentov stredných a vysokých škôl na CP, KR PZ, sprostredkúva vzdelávanie štátnych zamestnancov a zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme (ďalej len „zamestnanci“) CP a KR PZ, poskytuje informácie o plnení úloh zamestnávateľa v zmysle zákona o službách zamestnanosti (povinný podiel zamestnávania občanov so zníženou pracovnou schopnosťou).


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Študijný odbor:
nie je bližšie určený
Osobitný kv. predpoklad:
nevyžaduje sa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

Znalosti všeobecne záväzných právnych predpisov a právnych predpisov z príslušného odboru štátnej služby, osobitne znalosti zákona č. 55/2017 Z.z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 311/2001 Z.z. (Zákonník práce) v znení neskorších predpisov, zákona č. 552/2003 Z.z. o výkone práce vo verejnom záujme, 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov, znalosti Ústavy Slovenskej republiky (č. 460/1992 Zb. v znení neskorších predpisov), zákona č. 215/2004 Z. z. o ochrane utajovaných skutočností v znení neskorších predpisov, zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám v znení neskorších predpisov, zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Vyhláška Úradu vlády SR č. 127/2017, ktorou sa ustanovujú podobnosti o výberových konaniach v štátnej službe.

počítačové znalosti: MS Office – pokročilý, Microsoft Outlook – pokročilý, Internet – užívateľ pokročilý

Schopnosti a osobnostné vlastnosti: svedomitosť a spoľahlivosť, samostatnosť, rozhodovacia schopnosť a komunikačné zručnosti.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Centrum podpory Banská Bystrica Odd. personálne Ul. 9. mája č. 1 974 86 Banská Bystrica
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
február/marec 2020, funkčné miesto bude voľné od 01.05.2020
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Centrum podpory Banská Bystrica Odd. personálne Ul. 9. mája č. 1 974 86 Banská Bystrica
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mgr. Dáša Šperková
Telefónne číslo:
+421961605313