Výberové konanie

VK/2017/1403 - štátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2017/1403 - štátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspešné
Druh výberového konania:
vonkajšie výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
19. September 2017
Termín na podanie žiadosti:
25. September 2017

Služobný úrad:
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Námestie Ľ. Štúra 1 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81235
Organizačný útvar:
odbor manažmentu povodí a ochrany pred povodňami
Nadriadený organizačný útvar:
sekcia vôd
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci všetkých služobných úradov a občania podľa § 2 zákona o štátnej službe, ktorí sa uchádzajú o prijatie do štátnej služby

Odbor štátnej služby:
2.20 - Životné prostredie
Funkcia:
štátny radca - Koncepčná a systémová činnosť pri tvorbe opatrení v oblasti manažmentu povodí a manažmentu povodňových rizík, riadenia ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami na úrovni ministerstva. "
Vedúci štátny zamestnanec:
Nie
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Námestie Ľ. Štúra 1 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81235

Najnáročnejšia činnosť:

Koordinovanie celoštátneho alebo medzištátneho systému s najširšími vonkajšími a vnútornými väzbami na ďalšie systémy rôznych odborov a smerov s dôsledkami za rozhodnutia s celoštátnym alebo medzinárodným dosahom na úrovni ministerstva v oblasti manažmentu povodí a manažmentu povodňových rizík, riadenia ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami
Spolupracovať pri zabezpečovaní koordinácie činnosti príslušných orgánov a organizácií SR na medzinárodnej spolupráci pri riešení otázok manažmentu povodňových rizík v rámci medzinárodných programov.
Spolupracovať pri zabezpečovaní koordináciu plánov manažmentu povodí, Vodného plánu Slovenska v rámci medzinárodnej spolupráce v povodí Dunaja a povodí Visly.

Detaily:

Spolupracovať pri vypracovávaní koncepcie a rozvojových programoch vo vodnom hospodárstve.
Zabezpečovať na účely vypracovania, prehodnotenia a aktualizácie predbežného hodnotenia povodňového rizika výmenu relevantných informácií so susednými štátmi prostredníctvom komisie pre hraničné vody.
Zabezpečovať prostredníctvom komisie pre hraničné vody určenie geografickej oblasti, ktorá je spoločná so susedným štátom, v ktorej existuje potenciálne významné povodňové riziko alebo je pravdepodobný jeho výskyt.
Zabezpečovať, ak sa vypracúva jeden medzinárodný plán manažmentu povodňového rizika alebo súbor plánov manažmentu povodňového rizika, ktoré sú koordinované na úrovni správneho územia povodia Dunaja v medzinárodnom povodí Dunaja a správneho územia povodia Visly v medzinárodnom povodí Visly, ich koordináciu prostredníctvom komisií pre hraničné vody.
Zabezpečovať, v čo najväčšej miere, koordináciu plánu manažmentu povodňového rizika na úrovni medzinárodného správneho územia povodia, ak sa medzinárodný plán manažmentu povodňového rizika alebo súbor plánov manažmentu povodňového rizika nevypracujú, vypracovanie plánu manažmentu povodňového rizika, ktorý pokrýva časť príslušného správneho územia medzinárodného povodia, ktorá sa nachádza na území Slovenskej republiky.
Zabezpečovať, prostredníctvom komisií pre hraničné vody so susednými štátmi výmenu informácií, ktoré sú potrebné na medzinárodnú koordináciu pri vyhotovovaní, prehodnocovaní a aktualizácii predbežného hodnotenia povodňového rizika, máp povodňového ohrozenia a máp povodňového rizika. Vypracovávať odborné podklady pre stanoviská k materiálom predkladaným na rokovanie porád vedenia ministerstva, vlády Slovenskej republiky a Národnej rady Slovenskej republiky.
Plniť úlohy podľa pokynu riaditeľa odboru tak, ako vyplývajú z opisov aktuálne neobsadených štátnozamestnaneckých miest.
Vykonávať ďalšie úlohy, v rámci manažmentu povodí, správy vodných tokov, manažment povodňového rizika, ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami, v rozsahu pôsobnosti odboru uložené riaditeľom odboru


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Študijný odbor:
technického smeru zameraného na vodné hospodárstvo a vodné stavby
Osobitný kv. predpoklad:
nevyžaduje sa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Áno
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

svedomitosť a spoľahlivosť
samostatnosť
adaptabilita a flexibilita


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Námestie Ľ. Štúra 81235 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
10/2017
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Námestie Ľ. Štúra 81235 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
PhDr. Jana Závodná
Telefónne číslo:
+421259562372