Výberové konanie

VK/2018/7665 - hlavný štátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2018/7665 - hlavný štátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspešné
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
19. November 2018
Termín na podanie žiadosti:
29. November 2018

Služobný úrad:
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Námestie Ľ. Štúra 1 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81235
Organizačný útvar:
Odbor manažmentu povodí a ochrany pred povodňami
Nadriadený organizačný útvar:
Sekcia vôd
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.20 - Životné prostredie
Funkcia:
hlavný štátny radca - 2133006 Špecialista na ochranu vodných tokov 43/07
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Nábrežie L. Svobodu  5 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81249

Najnáročnejšia činnosť:

Tvorba stratégie a štátnej politiky vo vymedzenej oblasti na úrovni ministerstva

Detaily:

Tvorba stratégie a štátnej politiky v oblasti manažmentu povodí, manažmentu povodňového rizika, ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

Tvorba zákonov alebo medzinárodných zmlúv vo vymedzenom úseku na úrovni ministerstva.
Tvorba zákonov a všeobecne záväzných právnych predpisov v oblasti manažmentu povodí, manažmentu povodňového rizika, ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami na úrovni ministerstva.
Zabezpečovať vypracovanie a kontrolovať plnenie programu protieróznych opatrení na zvyšovanie retenčnej schopnosti čiastkových povodí.
vypracovávať odborné podklady pre stanoviská k materiálom predkladaným na rokovanie porád vedenia ministerstva, vlády Slovenskej republiky a Národnej rady Slovenskej republiky.
Plniť úlohy podľa pokynu riaditeľa odboru tak, ako vyplývajú z opisov aktuálne neobsadených štátnozamestnaneckých miest
Vykonávať ďalšie úlohy, v rámci manažmentu povodí, správy vodných tokov, manažment povodňového rizika, ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami, v rozsahu pôsobnosti odboru uložené riaditeľom odboru
Zabezpečovať vykonávanie, prehodnocovanie, a ak je to potrebné aj aktualizovanie predbežného hodnotenia povodňového rizika v čiastkových povodiach, sprístupnenie prehodnotenia predbežného hodnotenia povodňového rizika, a ak je to potrebné, aj jeho aktualizácie, informácie o mapách povodňového ohrozenia, informácie o mapách povodňového rizika a informácie o plánoch manažmentu povodňového rizika, Európskej komisii v technických formátoch určených Komisiou na účely spracovania a prenosu údajov, vrátane štatistických údajov a kartografických údajov každých šesť rokov.
Zabezpečiť uloženie, v prípade potreby, ústavu povinnosť zabezpečiť vypracovanie mapy povodňového ohrozenia zaplavením územia v dôsledku vystúpenia hladiny podzemnej vody nad povrch terénu do 22. júna 2012 a potom každých šesť rokov, zabezpečiť poskytnutie mapy povodňového ohrozenia príslušným orgánom, organizáciám a inštitúciám, do troch mesiacov po jej vypracovaní, prehodnotení a aktualizácii.
zabezpečiť informovanie správcu vodohospodársky významných vodných tokov najneskôr jeden rok pred termínmi dokončenia alebo prehodnotenia a aktualizácie máp povodňového rizika podľa odseku 3 informácie o informáciách, ktorých zobrazenie na mapách povodňového rizika považuje ministerstvo za užitočné.
Zabezpečiť poskytnutie mapy povodňového rizika do troch mesiacov po jej vypracovaní alebo aktualizácii. zabezpečiť vypracovanie, prehodnotenie, a ak je to potrebné, aktualizáciu plánov manažmentu povodňového rizika.
Zabezpečiť koordinovanie prípravy a realizácie plánu manažmentu povodňového rizika s prípravou a realizáciou plánu manažmentu povodia.
Zabezpečiť dokončenie prehodnotenia a ak je to potrebné, dokončenie a zverejnenie aktualizácie plánov manažmentu povodňového rizika každých šesť rokov. Zabezpečiť uverejnenie časového a vecného harmonogramu prehodnocovania a aktualizácie plánov manažmentu povodňového rizika, zabezpečiť sprístupnenie verejnosti na účely predkladania písomných pripomienok a námetov návrhy aktualizovaných plánov manažmentu povodňového rizika.
Zabezpečovať plnenie úloh vyplývajúcich z členstva Slovenskej republiky v Európskej únii v hodnotení a manažmente povodňových rizík.
Zabezpečovať podávanie správ o plnení úloh vyplývajúcich z právnych aktov Európskeho spoločenstva a Európskej únie v oblastiach predbežného hodnotenia a aktualizácií povodňového rizika, vyhotovovania a aktualizácií máp povodňového ohrozenia a máp povodňového rizika, vyhotovenia prvých plánov manažmentu povodňového rizika a ich aktualizácií
Zabezpečovať koordináciu predbežného hodnotenia povodňového rizika, máp povodňového ohrozenia, máp povodňového rizika a plánov manažmentu povodňového rizika v medzinárodnom správnom území povodia Dunaja a v medzinárodnom správnom území povodia Visly.
Zabezpečovať sprístupňovanie verejnosti na svojom webovom sídle predbežné hodnotenie povodňového rizika, mapy povodňového ohrozenia a mapy povodňového rizika a plány manažmentu povodňového rizika, ich prehodnotenia a prípadné aktualizácie
Zabezpečovať sprístupnenie Komisii prehodnotenia predbežného hodnotenia povodňového rizika a jeho aktualizáciu, informácie o mapách povodňového ohrozenia, informácie o mapách povodňového rizika a informácie o plánoch manažmentu povodňového rizika.
Spolupracovať pri zabezpečovaní vyhlasovania a odvolávania II. stupeň povodňovej aktivity a III. stupeň povodňovej aktivity na hraničných úsekoch vodných tokov alebo na území, ktoré presahuje územný obvod kraja, spolupracovať pri organizačnom zabezpečovaní činnosti Ústrednej povodňovej komisie, spolupracovať pri zabezpečovaní plnenia úloh sekretariátu Ústrednej povodňovej komisie, Spolupracovať pri zabezpečovaní koordinovania činnosti orgánov ochrany pred povodňami, spolupracovať pri zabezpečovaní pomoci orgánov ochrany pred povodňami, ak nie sú schopné samostatne a vlastnými prostriedkami vykonávať opatrenia na ochranu pred povodňami.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Bratislava, budova Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky, Nám. Ľ. Štúra 1
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
december 2018
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Bratislava, budova Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky, Nám. Ľ. Štúra 1, zasadacia miestnosť č. 404
Spôsob vykonania výberového konania:
ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
PhDr. Jana Hruštincová
Telefónne číslo:
+421259562369