Výberové konanie

VK/2020/2575 - odborný referent


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2020/2575 - odborný referent

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspeÅ¡né
Druh výberového konania:
vonkajÅ¡ie výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
19. Október 2020
Termín na podanie žiadosti:
26. Október 2020

Služobný úrad:
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Pribinova 2 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81272
Organizačný útvar:
Okresné riaditeľstv PZ v Liptovskom Mikuláši, odbor kriminálnej polície
Nadriadený organizačný útvar:
Krajské riaditeľstvo PZ v Žilina
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci všetkých služobných úradov a občania podľa § 2 zákona o štátnej službe, ktorí sa uchádzajú o prijatie do štátnej služby

Odbor štátnej služby:
2.17 - Vnútro
Funkcia:
odborný referent - zapisovateľka
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
  Liptovský Mikuláš 03101

Najnáročnejšia činnosť:

Samostatná a opakujúca sa činnosť pri príprave podkladov na rozhodovanie alebo pri príprave správneho konania zvládnuteľná v rámci existujúcich štandardov. Samostatné zabezpečovanie menej zložitých agend vo vymedzenom úseku s určitým rozsahom väzieb v rámci súboru vykonávaných činností. Opakujúca sa činnosť pri príprave podkladov so zodpovednosťou za výsledky ovplyvňujúce činnosť kolektívu. Vybavovanie čiastkovej agendy vo vymedzenom úseku tvoriacej podklad na riadenie, rozhodovanie alebo kontrolu vyžadujúce koordinovanie činnosti.

Detaily:

Vkladanie údajov do informačných systémov Policajného zboru, týkajúcich sa agendy vyšetrovacích spisov, správy registratúry a utajovaných skutočností. Príjem elektronických zásielok prostredníctvom elektronickej schránky. Evidovanie registratúrnych záznamov obsahujúcich utajované skutočnosti (ďalej len „utajované písomnosti“), registratúrnych záznamov a spisov bez využitia elektronického systému správy registratúry. Príprava podkladov, tvorba a spracovanie registratúrnych záznamov a utajovaných písomností. Manipulácia s utajovanými písomnosťami, registratúrnymi záznamami a spismi, zabezpečovanie ich prijímania, triedenia, obehu, evidovania, odosielania, ukladania a ochrany, ako aj príprava podkladov na ich náležité a pravidelné vyraďovanie. Príprava podkladov k vykonávaniu fyzickej inventarizácie majetku. Vedenie administratívnych pomôcok, všeobecne záväzných právnych predpisov, interných predpisov, pomôcok, pečiatok a pečatidiel. Evidencia znaleckých posudkov. Príprava podkladov pre vyhotovenie správ, rozborov, štatistických výkazov a prehľadov. Samostatná administratívna príprava podkladov pre rozhodovaciu činnosť riaditeľa odboru kriminálnej polície, jeho zástupcu a príslušníkov Policajného zboru služobne zaradených na odbore kriminálnej polície (ďalej len „policajt“). Príprava podkladov k úkonom do vyšetrovacieho spisu, spisovanie zápisníc z úkonov trestného konania, osobná účasť na výsluchoch osôb na pracovisku, vo väznici, v teréne na mieste činu, predvolávanie vypočúvaných osôb. Prepisovanie rukopisov policajtov, spracovávanie administratívnych úkonov k rozpracovaniu vyšetrovacích spisov, spracovávanie dožiadaní a rozmnožovanie písomností podľa pokynov policajta. Vedenie jednoduchých evidencií a prehľadov. Plnenie ďalších úloh podľa pokynov vedúceho zamestnanca.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
úplné stredné všeobecné vzdelanie alebo úplné stredné odborné vzdelanie
Študijný odbor:
nevyžaduje sa
Osobitný kv. predpoklad:
nevyžaduje sa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Áno
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
vyžaduje sa pre stupeň utajenia „Vyhradené“ u vybraného úspešného uchádzača po jeho prijatí na obsadzované miesto

Ďalšie požiadavky:

Požaduje sa znalosť: zákona č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe v znení neskorších predpisov, zákona č. 215/2004 Z. z. o ochrane utajovaných skutočností v znení neskorších predpisov, vyhlášky NBÚ č.48/2019 Z.z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o administratívnej bezpečnosti utajovaných skutočností; zákona č.300/2005 Z. z. - Trestný zákon a zákona č.301/2005 Z. z. - Trestný poriadok v znení neskorších predpisov - prvých 30 paragrafov; administratívna norma STN 016910 o pravidlách písania a úpravy písomností.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Centrum podpory Žilina oddelenie personálne Kuzmányho 26 012 23 Žilina
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
november 2020
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Okresné riaditeľstvo PZ v Liptovskom Mikuláši Komenského 841
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Ing. Helena Križanová
Telefónne číslo:
00421961405317