Obstarávanie

Dodávka aplikačného programového vybavenia pre zabezpečenie prístupov a vyhľadávania v špeciálnycharchívnych vedeckých databázach


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Centrum vedecko-technických informácií SR
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Áno
Odhadovaná suma(Bez DPH):
300 000,00
Konečná suma(Bez DPH):
300 000,00
Zaplatené:
100.0%
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
48783000-0
Elektronická aukcia:
Nie
Opcie:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Neuvedené
Počet uzavretých zmlúv:
1

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Najnižšia cena

Opis obstarávania

Dôležitou úlohou verejného obstarávateľa (ďalej aj CVTI SR) je komplexné zabezpečenie informačnej štruktúry výskumu, vývoja a vzdelávania na Slovensku, ktorého súčasťou je permanentný prístup k širokej palete vedeckých poznatkov t. j. aktuálnych titulov elektronických informačných zdrojov (EIZ) renomovaných svetových vydavateľov Elsevier, Springer, Wiley. V tomto kontexte dôležitou súčasťou celej informačnej podpory vedy je zabezpečenie nielen online prístupu, ale aj budovanie archívov t. j. prístup do celej retrospektívy značného počtu titulov tak, aby bolo možné sledovať vedecké témy v celej ich šírke, od začiatku zverejnenia dosiahnutých výsledkov, až po zdroje, ktoré nové poznatky citujú, či z nich ďalej vychádzajú. Zabezpečenie právna prístup do archívnych súborov po ukončení platnosti licenčných zmlúv je dôležitou súčasťou celého procesu sprístupňovania vedeckých poznatkov v celej ich komplexnosti. Prináša predovšetkým zabezpečenie istoty astability prístupu ku kľúčovým vedeckým informáciám a vytvára silné portfólium zdrojov nielen pre jednotlivé predplatiteľské inštitúcie, ale je aj ich dôležitým spojníkom pri využívaní týchto zdrojov. Od roku 2008 sa CVTI SR aktívne podieľa na zabezpečení online prístupov k EIZ pre celú slovenskú vedeckú komunitu. Skončením predplatného k online prístupom k EIZ v decembri 2013, CVTI SR vznikol nárok na používanie presne špecifikovanej časti archívneho obsahu z licencií od vydavateľstiev Elsevier, Springer, Wiley.Dáta boli uložené v Dátovom centre pre výskum a vývoj, kde by mala byť garantovaná ich stála dostupnosť,a to aj v prípade zániku poskytovateľa licencie, nedostupnosti služieb poskytovateľa licencie, straty dát z technických príčin, či iných dôvodov, zmeny autorských práv vydavateľa na určité tituly a pod. Vzhľadom k tomu, že ide o dáta, ktoré sú chránené licenčnými podmienkami, je zaobchádzanie s nimi obmedzené zo strany poskytovateľa licencie len pre konkrétnych používateľov danej licencie a je nevyhnutné zabezpečiť kontrolovatelnosť používania dát a to v akomkoľvek súčasnom ako aj budúcom období. Dáta nemôžu byť podľa licenčných podmienok sprístupnené žiadnym tretím stranám k vystavené akémukoľvek používaniu alebo neoprávnenej manipulácií nimi. V praxi to znamená, že jediný, kto môže nakladať s dátami,sú obidve strany licencie, ktoré sú kontrolované spoločnosťou Suweco s.r.o., ktorá má ako jediná spoločnosť výhradné práva na nakladanie s týmito dátami, čo doložila písomnými vyjadreniami vydavateľstiev Elsevier, Springer, Wiley. Za účelom tejto kontroly spoločnosť Suweco s.r.o. vyvinula aplikačné programov vybavenie,ktoré zabezpečuje plnú kontrolu ďalšieho používania dát na strane inštitúcii a zároveň predchádza možnosti zneužitia licenčných podmienok prístupu k nim.

Zoznam uzavretých zmlúv ku obstarávaniu

Ak je viac zmlúv ku jednému obstarávaniu platí nasledovné: V prípade, že sumy na jednotlivých zmluvách sa zhodujú navzájom a aj s celkovou sumou za obstarávanie, s najväčšou pravdepodobnosťou sa v čase uverejnenia ešte nevedelo presné rozdelenie súm pre jednotlivých dodávateľov, alebo sú zle vyplnené vo vestníku.
Dodávateľ Spomedzi uchádzačov Suma kontraktu DPH Mena Dátum uzavretia kontraktu Detaily
SUWECO CZ, s.r.o. 1 300 000,00 0% EUR 21. August 2015 56129

Zoznam dokumentov ku obstarávaniu

Všetky dokumenty sú spárované podla čísla obstarávania z portálu UVO. V prípade, že sa jedná o rozdelené obstarávanie, môžu byť zobrazené všetky súvisiace dokumenty.
Typ dokumentu Názov Dátum zverejnenia Dátum úpravy Files Súbory
Zmluva Zmluva 26. August 2015 26. August 2015 [{"file_url":"/vyhladavanie-dokumentov/document/247899/content/111842/download","filename":"Licenčná zmluva_profil VO.pdf"}]

Zoznam výsledkov obstarávaní

Pozor! Konečná suma je vypočítaná ako celková hodnota uzavretých zmlúv (po odpočítaní DPH) v rámci obstarávania. Ak nie sú správne vyplnené jednotlivé sumy, či DPH ku zmluvám vo vestníku, celková suma a aj pomer v % bude nesprávny. Všetky výpočty sú len informatívne.
Názov obstarávania Obstarávateľ Odhadovaná suma (Bez DPH) Konečná suma (Bez DPH) Zaplatené Mena Rok Typ EU fondy Počet zmlúv Úspešné

Zoznam vyhlásených obstarávaní

Názov obstarávania Obstarávateľ Suma obstarávania Suma obstarávania_hidden Mena Dátum zverejnenia Lehota na predkladanie ponúk EU fondy DT_hidden Lehota_hidden

Vyhľadávač v dokumentoch obstarávania

Vyhľadávač poskytuje full-text vyhľadávanie v dokumentoch, ktoré boli priložené ku aktuálnemu obstarávaniu. Z dôvodu kolísavej kvality vstupných dokumentov za správnosť údajov strojového spracovania neručíme. V prípade rámcovej zmluvy, či rozdeleného obstarávania môže jeden dokument patriť viacerým obstarávaniam.

Vyhľadávač v dokumentoch obstarávania je prémiová funkcia dostupná pri podpore 8 a viac eur mesačne na portáli Patreon. V prípade, že už ste podporovateľ, prihláste sa a funkcia sa vám odomkne.